13 Eylül 2009 Pazar

Çapanoğlu Büyük Camisi Ekim’de ibadete açılabilir

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, tarihi Çapanoğlu Büyük Camisi’nde devam eden tamirat çalışmalarını inceleyip, bilgi aldı.

Bozdağ’ın incelemelerine, Vali Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz da katıldı.

Bozdağ, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, “Yozgat’ın bu simgesi, tarihî özellikleriyle, bugün olduğu gibi, bundan sonra da yaşamaya devam edecektir” dedi.

Tarihî Çapanoğlu Büyük Camisi’nin Yozgat’ın simge eserlerinden biri olduğunun altını çizen Bozdağ, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde önemli bir çalışma yapılarak restorasyonunun yapıldığını hatırlattı.

Cami Ekim ayında ibadete açılabilir

Bozdağ, devam eden çalışmaları yerinde görmek ve incelemek istediklerini belirterek, “Cami, aslına uygun bir biçimde restore ediliyor. Çalışmalar hızla devam ediyor. Keşke Ramazan ayına yetişmiş olsaydı, ondan daha çok mutluluk duyardık; ama maalesef böyle bir imkânı bulamadık. Muhtemelen Ekim ayı içerisinde burası yeniden Yozgatlıların hizmetine sunulacak” dedi.