29 Eylül 2009 Salı

Belediye, işadamı Turhan’ın yaptıracağı Bilim Sanat Merkezi’ne 10 bin metrekare arsa tahsis etti

Yozgat Belediyesi, hayırsever işadamı Cengiz Seyhan Turhan tarafından yaptırılacak olan Bilim Sanat Merkezi için 10 bin metrekare arsa tahsisinde bulundu. Turhan ailesine teşekkür eden Yozgat Belediye Başkanı Başer, kısa bir süre sonra Bilim Sanat Merkezi için resmî protokol imzalanacağını söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bir basın toplantısı düzenleyerek, işadamı Seyhan Cengiz Turhan’ın yaptıracağı Bilim Sanat Merkezi’ne arsa tahsis edilmesi konusunda bilgi verdi. Yusuf Başer, yaptıkları İlköğretim Okulu ve Bilim Sanat Merkezi ile Yozgat eğitimine katkı sağlayan hayırsever işadamı Cengiz Seyhan Turhan ve eşi Fatma Temel Turhan’ın yeni bir Bilim Sanat Merkezi yapacaklarını kaydetti.

Başer, “İşadamı Cengiz Seyhan Turhan ve eşi Fatma Temel Turhan’ın katkılarıyla 2006 yılında yapılan Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi binası, öğrenci sayısının her yıl artması dolayısıyla ihtiyaca cevap verememektedir. Bu sebeple hayırsever işadamımız ve eşleri ilimize yeni bir Bilim Sanat Merkezi yapacaklar” dedi.

Başer, Karatepe Mahallesi Gölet Mevkii Kent Park karşısında bulunan belediyeye ait 10 bin metrekare arsayı belediye olarak Bilim Sanat Merkezi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis ettiklerini bildirdi.

Başer’in verdiği bilgiye göre, Bilim Sanat Merkezi, 3 bin 200 metrekare kapalı alandan oluşacak. 4 katlı binada 15 sınıf, toplantı salonu ve 8 laboratuvar yer alacak. Bilim Sanat Merkezi’nde bilim ve sanat içerikli faaliyetler gerçekleştirilebilecek.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Yozgat eğitim öğretimine katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Fatma Temel Turhan ve eşi Seyhan Cengiz Turhan’a teşekkür eden Başkan Başer, kısa bir süre sonra Bilim Sanat Merkezi için resmî protokol imzalanacağını söyledi.

Turhan’ın sitemini Yozgat Muhabir gündeme taşımıştı

İşadamı Seyhan Cengiz Turhan, babasının öğretmenlik yaptığı Manavgat’ın Karacalar Köyü’nde 12 derslikli okul yaptıracak olması münasebetiyle Antalya’da düzenlenen törende, Yozgat’a yönelik bir sitemini dile getirmişti.

Hayırseverliğinden dolayı Antalya Valisi Alâaddin Yüksel’in alnından öperek tebrik ettiği Yozgatlı iş adamı Turhan, ülkeye hizmet etmek ve borcunu ödemek için geçen yıllarda Yozgat’ta bir lise yaptırmak istediğini ancak dönemin valisinin, “Yozgat’ta liseye ihtiyacımız yok” diyerek bu teşebbüsünü geri çevirdiğini iddia etmişti. Yozgat Muhabir, işadamı Turhan’ın sitemini geçen Pazar günü yayınlamıştı.