30 Eylül 2009 Çarşamba

Eroğlu: Ayçiçeği Yağı Fabrikası cezaevine dönüştürülürse, 100 kişiye iş imkânı sağlanabilir

Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait âtıl durumdaki Ayçiçeği Yağı Fabrikasının, mahkûmların tarımsal üretim yapabilecekleri bir açık cezaevine dönüştürülmesine yönelik çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Başkan Eroğlu, 400 mahkûmun tarımsal üretim yapmasının ilçenin kalkınmasına katkı sağlayacağını, cezaevi’ne tahsis edilecek 100 kişilik personel kadrosunun da Çandır’da işsizliği ortadan kaldıracağını düşünüyor.

Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, merkezi Ankara’da bulunan Çandırlılar Derneği Başkanı Hacı Mehmet Akay ile birlikte Adalet Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı nezdinde bazı girişimlerde bulunduğunu kaydetti.

İşsizliği ortadan kaldırır, ilçeyi kalkındırır

Âtıl durumdaki fabrikanın Adalet Bakanlığı’na devredilerek “Tarımsal Açık Cezaevi”ne dönüştürülmesinin mümkün olduğu yönünde olumlu görüşler aldıklarını belirten Eroğlu, tesisin cezaevine dönüştürülmesi hâlinde, gelecek olan 400 mahkûmun tarımsal üretim yapabileceklerini; cezaevi’ne tahsis edilecek 100 kişilik personel kadrosunun da Çandır’da işsizliği ortadan kaldıracağını ileri sürdü.

Daha önce Çandırlıların ortaklığı ile yörenin kalkınması, işsizliğin önlenmesi amacıyla kurulduğunu hatırlatan Eroğlu, “Bu fabrikanın böyle bir projeyle yeniden işler hâle getirilmesi, ilçemizde hem işsizliği ortadan kaldıracak, hem de ekonomik yönden kalkınmamıza önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Kooperatif yönetimi projeye sıcak bakmıyor

Fabrikanın sahibi durumundaki kooperatif yönetiminin bu projeye sıcak bakmadığını da dile getiren Eroğlu, “bu fırsatın mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini” düşünüyor.