20 Eylül 2009 Pazar

Bayramda devlet-millet kucaklaşması

Yozgat’ın mülkî amirleri, milletvekilleri, siyasî partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programında bir araya gelerek bayramlaştılar.

Bayramlaşma programında, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sadef ve beraberlerindeki kalabalık bir partili grubu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın bayramını tebrik etmedi ve tokalaşmadılar.

Yozgat’ın il yöneticileri, Huzur Evi’ndeki bakıma muhtaç yaşlıları, Çocuk Yuvası’ndaki kimsesiz çocukları, cezaevindeki tutuklu ve mahkûmları, hastanedeki hastaları ve vatanî görevlerini yapan askerler ile polisleri ziyaret etmeyi de unutmadılar.

Yozgat Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma programı oldukça coşkulu geçti. Programa, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile daire müdürleri katıldı.

Vali Çiçek: Birlik ve beraberliğimiz devam edecek

Burada bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu bir Ramazan ayı geçirdiklerini ve bu gün de bayramı huzurlu bir şekilde yaşadıklarını belirterek, “Ramazan ayında yaşanan birlik ve beraberlik bundan sonra da devam edecektir” dedi.

MHP’lilerden bayram günü ‘açılım protestosu’

Ramazan Bayramı’nda Yozgat Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma merasiminde, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sadef ve beraberlerindeki kalabalık bir partili grubu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın bayramını tebrik etmedi ve tokalaşmadılar.

MHP’lilerin bayram günü sergiledikleri bu tavır, davetliler arasında şaşkınlıkla karşılanırken, MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, “Açıklamalarında MHP’yi hedef alan bir Yozgat milletvekilinin bayramını tebrik etmeyeceklerini” söyledi. Özellikle bir Yozgat milletvekili olarak Bozdağ’ın “Kürt Açılımı” konusunda yaptığı açıklamaları doğru bulmadıklarını ifade eden Çınarer, şu açıklamada bulundu:

“Bozdağ ve partisinin ‘Kürt Açılımı’ ile ilgili ortaya koyduğu politikaya zaten gerekli tepki partimizin tüm kademelerinde gösteriliyor. Biz, Yozgat Milletvekili olarak Bozdağ’ın açıklamalarını ve özellikle MHP’yi hedef alan sözlerini protesto ediyoruz. Bayramlaşma programında kendisine karşı tepkimizi ortaya koymak istedik.”

Kimse boynu bükük bırakılmadı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve daire müdürleri; Yozgat Cezaevi’nde kalan tutuklu ve mahkûmları, Yozgat Devlet Hastanesi’nde yatan hastaları, İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerler ile Polis Evi’nde polisleri, Huzur Evi’nde bakıma muhtaç yaşlıları ve Çocuk Yuvası’nda kimsesiz çocukları da ziyaret ederek bayramlaştılar.

Başarılı Öğrencilere Ödül

Yetiştirme Yurdu’nda kalan ve ÖYS’de başarılı olarak değişik üniversitelerin yüksek okul ve fakültelerine yerleşen 6 öğrenciye de ödülleri Vali Amir Çiçek ve Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ ile Mehmet Çiçek tarafından verildi. Öğrencilere yüksek öğrenim hayatlarında başarılar dileyen Vali Çiçek, gelecek yıllarda bu sayının artmasını istediklerini söyledi.

Şehit ailesine ziyaret

Mayıs ayı içerisinde Hakkâri Çukurca Hantepe mevkiinde şehit olan İs. Uzm. Çvş. Ziya Bener’in Yerköy ilçesine bağlı Arslanhacılı Köyü’ndeki baba ocağına da giden Vali Çiçek ve beraberindekiler Şehit Babası İbrahim Bener ve yakınlarını ziyaret ettiler.