30 Ağustos 2009 Pazar

Yozgat, millî bayramlarda mehteri unutmuyor

Millî değerlerine bağlılığı ile bilinen Yozgat, dünyanın ilk askerî bando takımı olma özelliğini taşımasının yanı sıra, Osmanlı Devleti’nin gücünü ve heybetini yansıtan mehter takımını millî bayramlarda da unutmuyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde, Sorgun Belediyesi’ne ait mehter takımı askerî marşlar çalarak, bayramın coşkusunu daha da artırdı.

30 Ağustos Zaferinin 87. yıldönümü ve “Türk Silahlı Kuvvetleri Günü” münasebetiyle, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunu müteakip İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan program, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Engin Ünalan’ın Garnizon Komutanlığı Gazinosu’nda tebrikleri kabulü ile devam etti.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Engin Ünalan ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, halkın ve tören birliğinin bayramını kutladı.

Törende, Jandarma Binbaşı Murat Evren’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Okunan şiirlerin ardından, Sorgun Belediyesi’ne ait olan Mehteran Bölüğü askerî marşları seslendirdi. Mehter takımı, askerî marşlar çalarak, bayramın coşkusunu daha da artırdı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve “Türk Silahlı Kuvvetleri Günü” kutlamaları, akşam saat 20.30’da Garnizon Komutanlığı Gazinosu’nda verilen resepsiyon ile sona erdi.

Yozgat Muhabir’in Notu: Mehter takımındaki zırhlı Osmanlı askerine giydirilen o kırmızı çizmelerin, tarihî kıyafetlere uygun olup olmadığı konusunda, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Bahri Akbulut ile Sorgun Belediye Başkanı Sayın Ahmet Şimşek’ten açıklama bekliyoruz…