23 Ağustos 2009 Pazar

Kayseri, “Sağlık Tanıtım Grubu” oluşturuyor

Kayseri Ticaret Odası (KTO) öncülüğünde il genelindeki sağlık kuruluşlarının çevre illerde tanıtımının yapılması ve birçok gider kaleminde ortak hareket edilerek maliyetlerin düşürülmesi için Sağlık Tanıtım Grubu oluşturulacak. Sağlık Tanıtım Grubu kataloğu, diğer illerle birlikteYozgat’ta da dağıtılacak.

Kayseri’nin sağlık merkezi olduğunu belirten KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, sektörlerin gelişmesi, kârlılıklarının artırılması, giderlerin azaltılması ve ülke ekonomisine olan katkılarının üst seviyeye çıkarılması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda Sağlık Tanıtım Grubu oluşturulduğunu kaydeden Kilci; fındık, deri, zeytin, basın, ihracatçılar gibi alanlarda bu grubun oluşturulduğunu ve birçok çalışmada ortak hareket edilerek maliyetlerin düşürüldüğünü açıkladı.

Kayseri’nin, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen hastalara hizmet verdiğini, ancak yapılacak tanıtımla çevre illerde daha etkin konuma geleceklerinin altını çizen Kilci, şöyle konuştu:

“Her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de sorunlarımız var. Bu konuda oda olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Odamıza kayıtlı 80 sağlık kuruluşu var. Düzenlediğimiz bu toplantılarla sorunları belirleyip üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ulaştırıyoruz. Oradan da devletin ilgili birimlerine bu sorunlar iletilerek çözülmeye çalışılıyor. Bu zamana kadar birçok sektörde ciddi sorunları giderdik. Sağlık alanında da sorunları ileterek çözmeye çalışıyoruz.”

Kayseri’ye Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinden dahi hasta geldiğini belirten Kilci, sadece gurbetçilerin değil yabancı vatandaşların da tedavi olmak için Türkiye ve Kayseri’yi tercih ettiğini hatırlattı. Bu gelişmelerin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam etmesi için çalışma yaptıklarını kaydeden Kilci, bu kapsamda hazırlanacak Sağlık Tanıtım Grubu katalogunun Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Malatya ve Kahramanmaraş gibi illerde dağıtılacağını söyledi.

(CİHAN - Kayseri)