23 Ağustos 2009 Pazar

JİTEM Yozgat’ta da teşkilatlanmış

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 3. iddianamede, JİTEM’in teşkilatlandığı illerin sıralandığı bir belge de yer alıyor. Belgeye göre, bu iller arasında Yozgat da yer alıyor.

Ergenekon Soruşturması kapsamında hazırlanan 3’üncü iddianamede, Ergenekon’un firarî sanıklarından Turhan Çömez’in bilgisayarında ele geçirilen “Yusuf Ziyad” isimli bir msvvord belgesinde, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde Çeteleşme Gerçeği” başlıklı bir yazı bulunduğu kaydediliyor.

Belgede, faili meçhul cinayetlerin arkasındaki örgüt olarak bilinen JİTEM’in teşkilatlandığı illerin listesi de yer alıyor. Belgeye göre, JİTEM’in teşkilatlandığı pek çok il arasında Yozgat da bulunuyor. Gizli örgütün teşkilatlandığı başlıca iller şöyle sıralanıyor:

İstanbul, İzmir, Denizli, Trabzon, Sakarya, Bolu, Mersin, Hatay, Adana, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Diyarbakır, Düzce, Yozgat, Kırşehir, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Eskişehir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Kütahya, Çorum, İsparta, Amasya, Burdur, Antalya, Karabük, Sinop, Konya, Şanlıurfa, Ankara ile Çankırı'nın Çerkeş ve Kurşunlu ilçeleri.

(YM)