19 Ağustos 2009 Çarşamba

Çınarer: Kürt açılımına karşı mücadele edeceğiz

MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, hükümetin gündeme getirdiği “Kürt Açılımı”na karşı olduklarını ve bu konuda gerekli mücadeleyi vereceklerini söyledi.

12 Temmuz’da yapılan MHP Yozgat İl Kongresi’nde İl Başkanı seçilen Ergin Çınarer, beraberindeki partili heyetle birlikte Yozgat Şehit Aileleri Derneği’nin Başkanı Zübeyir Altınok’u ziyaret etti.

Hiçbir şeyi kabul etmiyoruz

Ziyareti sırasında bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Çınarer, hükümetin gündeme getirdiği “Kürt Açılımı”na karşı olduklarını ve bu konuda gerekli mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Son zamanlarda Türkiye’de yaşanan olayların, şehitlerin kemiklerini, kendilerinin de yüreklerini sızlattırdığını ifade eden Çınarer, adına “Kürt Açılımı”da dense, “Demokratik Açılım” da dense, ‘hiçbir şeyi kabul etmediklerini’ kaydetti. Çınarer, “Bizim ‘Kürt sorunu’ diye bir sorunumuz da yok. ‘Kürt sorunu’nu da kabul etmiyoruz. Bizdeki tek sorun terör ve anarşidir” diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce şehitle kurulan Türkiye’nin son 25 yıl içerisinde de on binlerce şehit verilerek Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin korunduğunu ifade eden Çınarer, şunları söyledi:

AK Parti’yi şiddet ve nefretle kınıyoruz

“Ne yazı ki, AK Parti hükümeti bütün bunları görmezden geliyor. Biz MHP ve Türk Milleti olarak bunu şiddet ve nefretle kınıyoruz. Türkiye’nin birliği, beraberliği, bölünmez bütünlüğü mücadelesi için elimizden gelen ne ise, hangi mücadele gerekirse onu yapmaya hazırız. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ruhlarının şad, mekânlarının cennet olmasını diliyorum.”

MHP’nin Cuma programı

MHP İl Başkanı Çınarer, önümüzdeki Cuma günü namazdan sonra şehitliliği ziyaret ederek Kur’ân-ı Kerîm okutacaklarını ve bir basın açıklaması yapacaklarını bildirdi. Çınarer, şehit yakınlarını ve bütün Yozgatlıları programa katılmaya çağırdı.

Altunok: Bizim sorunumuz Kürtlerle değil PKK’yla

Ziyaretlerinden dolayı MHP heyetine teşekkür eden Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok ise, kendilerinin Kürtlerle hiçbir sorunları olmadığını, dünürünün de Kürt olduğunu belirterek, “Bizim sorunumuz PKK’yla” dedi.

Şehit ailelerinin hiçbir parti ile bağlantısı olmadığını belirten Altunok, “Şehit Aileleri Derneği, partiler üstü bir dernektir. Her partiye kapımız açık” dedi.