19 Ağustos 2009 Çarşamba

Başer: Açılım, zaafiyetin değil başarının sonucudur

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, hükümetin terörle mücadelede en ufak bir zaafiyet göstermediğini belirterek, “Demokratik Açılım”ın terörle mücadelede zaafiyetin değil, başarının sonucu olduğunu söyledi. Başer, “Sorunun devam etmesine çanak tutanlar, vebaline de ortak olurlar” dedi.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, partisinin 14 Ağustos’taki 8’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından, dün İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte bazı ziyaretlerde bulundu. Başer, kendisi ile aynı adı taşıyan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’i, Yozgat Şehit Aileleri Derneği’ni ve mahallî gazeteleri ziyaret etti.

Parti-Belediye uyumu, Yozgat’ı daha iyi yerlere getirecek

Başer, Belediye Başkanı Başer’i ziyaretinde, AK Parti İl Başkanlığı ve belediyenin birlikte hareket ederek, Yozgat için birlikte çalışacağını söyledi. Başer, “Yozgat’ın kalkınması, güzelleşmesi açısından il başkanlığımız ve belediyemiz el ele vererek Yozgat insanına lâyık olduğu hizmeti vermek için gayret göstereceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de, Yozgat’ın kalkınmaya ve gelişmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu anlamda parti teşkilatımızla daha uyumlu bir yönetimle Yozgatımız daha iyi yerlere gelecektir. Amacımız Yozgat’a en iyi hizmeti sağlamaktır” diye konuştu.

Demokratik Açılım, zaafiyetin değil, başarının sonucudur

AK Parti heyeti, Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altınok’u da ziyaret ederek, hükümetin terörü bitirme girişimi hakkında bilgi verdi. İl Başkanı Yusuf Başer, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren bu meseleye ülke bütünlüğü, kardeşlik ve vatandaşlık hukuku çerçevesinden baktığını ifade etti. Başer, hükümetin terörle mücadelede en ufak bir zaafiyet göstermediğini belirterek, “Demokratik Açılım”ın terörle mücadelede zaafiyetin değil, başarının sonucu olduğunu söyledi. Başer, şöyle konuştu:

Sorunun devamına çanak tutanlar, vebaline de ortak olurlar

“AK Parti’nin dünya görüşü, sorun üretmek, sorunu çözümsüzlüğe mahkûm etmek, sorunu yok kabul etmek, göz yummak değildir; çözüm üretmek, acıların sona ermesini temin etmektir. İnanıyoruz ki, sorunun devam etmesine ve sonuçsuz kalmasına çanak tutanlar, acıların vebaline de ortak olurlar. Biz bu sorunu hep birlikte çözmek istiyoruz” dedi.

AK Parti, Altunok’un razı olmadığı bir karara imza atmaz

Toplumun hassasiyetlerine saygılı olduklarını ve “AK Parti olarak Zübeyir Altınok’un gönlünün razı olmadığı bir karara imza atmayacaklarını” ifade eden Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu projeyi, 70 milyonun kardeşlik projesi olarak görüyor ve bir an önce hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Artık anneler evlâtsız, çocuklar babasız kalmasın istiyoruz. Feryatların son bulmasını istiyoruz. Bizim artık yeni bir şehit haberine tahammülümüz yok. Artık Munzur’da kardelen, Cudi’de yediveren, Ağrı’da çiğdem demek istiyoruz. Türkiye’nin 7 bölgesinden derlenmiş çiçekleri ülkemizin annelerine vermek istiyoruz. Bu kardeşlik projesini, Türkiye’yi ayağa kaldırma projesini birlikte başaralım.”

Altunok: Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok

Ziyaretlerinden dolayı AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer’e teşekkür eden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altınok da, “Bizim Kürtlerle hiçbir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz PKK’dır. Kürt halkının demokrasi konusunda hiçbir eksiği yok. Cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili olabiliyorlar, meclise giriyorlar. Bu neyin demokrasisi, neyin açılımı?” diye konuştu.

Yusuf Başer, mahallî gazetelere de ziyarette bulunarak, güncel konular hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını cevapladı.