27 Temmuz 2009 Pazartesi

“Eski yönetim, emmisini dayısını delege yazmıştı”

Gazeteci Ahmet Sargın, AK Parti Yozgat İl Teşkilatı’nın feshedilmesi ve İl Kongresi’nin iptal edilmesini değerlendirirken, ciddi bir iddiayı gündeme getirdi. Sargın’a göre eski yönetim, kongrede oy kullanacak olan delegeleri kendi yakın çevresinden seçtiği isimlerden oluşturmuştu.

İleri gazetesi yazarı ve Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın, “Ve AKP İl Başkanı Yusuf Başer” başlıklı yazısında, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı seçim sürecini değerlendirdi.

Ahmet Sargın, AK Parti Yozgat İl Teşkilatı’nın feshedilmesi, İl Başkanı’nın görevden alınması ve İl Kongresi’nin iptal edilmesinin ardından, Avukat Yusuf Başer’in Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı’na atanmasını “isabetli bir atama” olarak değerlendirdi. Sargın, atama kararını neden isabetli bulduğunu açıklarken de, eski yönetime yönelik ciddi bir iddiayı gündeme getirdi. Sargın, üstü kapalı olarak ileri sürdüğü iddiasını şöyle özetledi:

Bu delege yapısına kargalar bile güler

“Yozgat AK Parti İl Kongresi’nin neden yapılmadığı herkesçe malûmdur. Kongre, halkın beklentisini yansıtır mıydı? Bu ekibe göre hayır! Nedenini herkes tahmin edebiliyor. Kafanıza göre delege yazacaksınız, emminizi, dayınızı, çevrenizi delege diye partiye dolduracaksınız, sonra da bunun adına âdil diyeceksiniz. Kargalar bile güler sizin halinize!..”

Sargın, yazısında, geçmişte yapılan yanlışları sayıp durmanın fayda getirmeyeceğini de belirterek, “Bundan sonrasına bakmak lâzımdır. Noktayı koyup, güzel ve doğru olanı yapma konusunda gayret göstermek gerekiyor” diye yazdı.

Başer: Yozgat’ta oturup Boğazlıyan delegesi oluyorlar

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı’na atanan Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer de, Sargın’ın işaret ettiği delege yapısından rahatsız.

İl Başkanlığı’na atandığı gece ulaştığımız Yusuf Başer, kendisine “seçilmiş değil atanmış bir İl Başkanı” eleştirisi getirenlerin tepkilerini nasıl değerlendirdiğini sorduğumuzda, delege yapısının sağlıklı olmadığını ileri sürmüştü. Başer, “Sözgelimi, 18 delege Yozgat’ta oturdukları halde Boğazlıyan delegesi sıfatı taşıyorsa, böyle bir delege yapısının sağlıklı olduğu söylenebilir mi?” değerlendirmesinde bulunmuştu.

(Yozgat Muhabir)