29 Haziran 2009 Pazartesi

Yozgatlı öğrenciler Şanlıurfa’yı çok sevdiler

“Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Şanlıurfa’ya giden 120 öğrenci, Şanlıurfa’nın tarihî ve turistik mekânlarını geziyor.
Şanlıurfa’yı çok beğendiklerini belirten öğrenciler, insanlarını da sıcakkanlı ve cana yakın bulduklarını söylediler.


Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’in ortaklaşa gerçekleştirdiği “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Şanlıurfa’ya giden başarılı öğrenciler, tatilin keyfini çıkarıyor.

Öğretmenevi’nde karşılama töreni

Gözetmen öğretmenlerle birlikte 135 kişiden oluşan Yozgat ekibinin Şanlıurfa ziyareti sebebiyle Öğretmen Evi’nde bir tören düzenlendi.

Yozgat’tan gelen misafirleri “Hoş geldiniz” diyerek karşılayan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Şanlıurfa’yı Yozgat’a taşıyın

“Ümid ediyorum ki, burada olduğunuz ve kaldığınız sürece Gönül Köprüsü Projesi’nin amacına uygun olarak, gerçekten gönüllerde köprü oluşturacak, dostluklar, arkadaşlıklar kuracaksınız. Şanlıurfa’mızı birçok yönüyle Yozgat’a taşıyacaksınız. İnşallah bu proje sadece bu geziyle, bu ziyaretle burada kalmayacak. Muhakkak surette burada oluşacak bir takım bağlar ömür boyu devam edecek.”

Düzenlenen törende, “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Şanlıurfa’ya gelen öğrenciler de duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Öğrencilerin görüşleri

Öğrencilerden Eda Nuraydın, Şanlıurfa’yı daha farklı bir şehir olarak tahayyül ettiğini ancak umduğundan daha güzel bulduğunu söyledi. “Bence burası Yozgat’tan daha güzel” diyen Nuraydın, Şanlıurfa’da çok güzel karşılandıklarını ve tanımadıkları kişilerle arkadaşlıklar kurma imkânı bulmaktan memnun olduklarını ifade etti.

Anadolu Lisesi öğrencisi Sultan Akbaba da, proje sayesinde öğrencilerin farklı kültürlerle tanıştıklarına işaret etti. Akbaba, Şanlıurfa’nın tarihî ve turistik bakımdan ‘muhteşem bir şehir’ olduğunu söyledi.

Aynı lisenin bir başka öğrencisi Sefa Kılıç da, yeni bir şehir ve yeni insanlar tanımış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şanlıurfa’nın tarihî ve turistik mekânlarını çok güzel bulduğunu belirten Kılıç, “İnsanları çok yakın, sıcak. Bence gezilmesi gereken bir yer” dedi.

Gülay Şahin isimli öğrenci de, proje sayesinde başka şehirlere seyahat etme imkânı bulamayan öğrencilerin bu imkâna kavuştuğuna işaret ederek, “Bu projenin devam etmesini istiyorum” dedi.

Rumeysa Başkal isimli öğrenci de, projenin, başka şehirlerdeki insanlarla iletişim kurulması konusunda öğretici olduğunu ifade etti. Başkal, “Şanlıurfa’yı beğendik. İnsanlar, insan canlısı ve çok güzel” dedi.

Mücella Ok isimli öğrenci de, “İller arasında arkadaşlıklar, dostluklar kuruyoruz. Böylece kardeşlik daha da artıyor bence. Çok yararlı bir proje olduğunu düşünüyorum. Şanlıurfa, gerek tarihî eserleri, gerekse doğal güzellikleriyle çok güzel bir yer” diye konuştu.

1 Temmuz’da Şanlıurfa’dan ayrılacaklar

“Gönül Köprüsü”nün Yozgat ekibi, Şanlıurfa’da bulundukları süre içinde Harran, Atatürk Barajı, Eyüp Nebi, müzeler ve alışveriş merkezlerini gezecekler. Şanlıurfa yerel medyasının da ilgi gösterdiği Yozgatlı öğrenciler, 1 Temmuz’da Şanlıurfa’dan ayrılacaklar.