29 Haziran 2009 Pazartesi

Yozgat halkı, ücretsiz şehir gezisinden memnun

Yozgat Belediyesi’nin her gün bir mahalle halkını otobüslerle alıp ücretsiz olarak şehrin tarihî ve turistik mekânlarını gezdirmesi, vatandaşları memnun etti. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Şehrimizi Tanıyalım, Tanıtalım” adını verdikleri bu projeyi, özellikle kadınların talebi üzerine hazırladıklarını belirtti. Gezilere şehir dışından gelen vatandaşlar da katılabilecekler.

Yozgat Belediyesi tarafından vatandaşlara yaşadıkları şehrin tarihî ve turistik yerlerinin tanıtılması amacıyla hazırlanan “Şehrimizi Tanıyalım, Tanıtalım” projesi uygulanmaya başlandı.

Müze ve konağı ilk kez görenler var

Proje kapsamında, Âgâh Efendi Mahallesi sakinleri, belediye otobüsüyle alınarak Yozgat Müzesi, tarihî Hayri İnal Konağı, Çamlık ve Kent Park’a götürüldü.

Geziye katılan vatandaşlardan bazıları, Yozgat Müzesi ve Hayri İnal Konağı’nı ilk kez ziyaret ettiklerini belirterek, belediyenin bu hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Başer: Proje, şehrin tanıtımına da katkı sağlayacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, yaptığı açıklamada, şehir merkezinde yaşamalarına rağmen birçok kişinin, özellikle de kadınların tarihî ve turistik alanları görmediğini, tanımadığını belirtti.

Kadınların talebi üzerine “Şehrimizi Tanıyalım, Tanıtalım” projesini hazırladıklarını ifade eden Başer, “21 mahallemizdeki vatandaşlarımıza her gün tarihî ve turistik alanları gezdirip tanıtacağız. Böylece, öncelikle burada yaşayan insanlarımıza, daha sonra da kent dışından gelecek konuklara Yozgat’ı daha iyi tanıtma imkânı bulacağız” dedi.