25 Haziran 2009 Perşembe

Engelliler 100 bin galoş üretip para kazandılar

Yozgat Valiliği, Yerköy ilçesinde âtıl vaziyette duran galoş makinalarını tamir ettirip faaliyete geçirdi. Sosyal Hizmetler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan yaşlılarla engelliler, bu makinalarda 100 bin galoş ürettiler. Bu yolla elde edilen gelirin bir kısmı da, düzenlenen törenle, galoş üreten yaşlılara ve engellilere dağıtıldı.

Yozgat'ta, Sosyal Hizmetler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde barınan yaşlıların ve engellilerin boş zamanlarını üretim yaparak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan galoş üretim kursunda elde edilen gelirlerin bir kısmı, üretimde çalışanlara dağıtıldı.

Sosyal Hizmetler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Salonu'nda düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan katıldı. 

Törende konuşan Vali Çiçek, Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde kalan yaşlı ve özürlülerin boş zamanlarını daha iyi geçirmeleri, el becerilerini geliştirmeleri amacıyla çeşitli kurslar açtıklarını hatırlatarak, “Bu kurslarımızdan Nisan ayı içerisinde açtığımız ve 9 kursiyerin katıldığı 704 saatlik galoş üretimi kursu tamamlandı” dedi. 

Vali Çiçek, kursu tamamlayan 9 engelli kursiyere, galoş satışlarından elde edilen gelir ile 187'şer lira para verileceğini ifade ederek, kursta kullanılan galoş üretme makinelerinin daha önce Yerköy ilçesinde âtıl durumda bulunduğunu, bunları tamir ettirilerek böyle güzel bir işte kullandıklarını bildirdi. Çiçek, bugüne kadar 100 bin galoş üretildiğini kaydetti.

Daha sonra Vali Çiçek, kursu tamamlayan kursiyerlere ücretlerini dağıttı. Vali Çiçek'in eşi Hülya Çiçek ise diğer engellilere yanında getirdiği hediyeleri verdi.