27 Haziran 2009 Cumartesi

Her gün bir mahalleye ücretsiz Yozgat gezisi

Yozgat Belediyesi, Yozgat’ta yaşadıkları halde, imkânsızlıklar sebebiyle Yozgat’ı gezemeyen vatandaşlar için ücretsiz gezi programı düzenliyor. Belediye, her gün bir mahalle halkını otobüslerle alıp, ücretsiz olarak şehrin tarihî ve turistik mekânlarını gezdirecek.

Kanalizasyon şebekeleri yenilenecek

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye çalışmaları hakkında basın mensuplarına yerinde bilgi verdi. Başkan Başer, şehrin eski mahallelerinden olan İstanbulluoğlu ve Tuzkaya mahallelerindeki yıllar öncesinden kalma kanalizasyon şebekelerinin tamamını yenileyeceklerini bildirdi.

Altyapısı biten cadde ve sokaklar asfaltlanacak

Başer, “Bu mahallelerimizde çalışmalarımız başladı. Yine programa aldığımız 30 kilometrelik asfalt yol çalışmalarımız başladı. Hastane Caddesi, pazar yeri ve Fatih Mahallesi’ndeki Polis Okulu yolunu asfaltladık. Ana caddelerdeki çalışmalar tamamlandıktan sonra altyapı çalışmaları bitmiş cadde ve sokaklarımızı asfaltlayacağız” dedi.

Vatandaşlara ücretsiz Yozgat gezisi

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ta yaşayıp da, imkânsızlıklar sebebiyle Yozgat’ı gezemeyen vatandaşlar için ücretsiz gezi programı düzenlediklerini bildirdi. Başer, “Pazartesi gününden itibaren, 21 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızı, şehrimizin gezilip görülmesi gereken yerlerini gezdireceğiz. Her gün bir mahallemize otobüslerimizi gönderip buralarda yaşayan vatandaşlarımızı alarak Çamlık, Müze, Hayri İnal Konağı, Büyük Cami ve Kent Parkımızı gezdireceğiz” dedi.

Çetin Mermertaş dikkat çekmişti

“Merhaba Yozgat” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Çetin Mermertaş, “Haftasonu” başlıklı yazısında, haftasonu ailece gezintiye çıkacaklarını belirttikten sonra şöyle yazmıştı:
“Bizim imkânımız var, yapıyoruz. Ya diğer insanlar?.. Mecburiyetten evlerinin içine kapalı kalanlar… Bunlara da Belediye çözüm üretecek…”