27 Haziran 2009 Cumartesi

Kazankaya Kanyonu su ve dağ sporlarına açılabilir

Bu yıl onuncusu düzenlenen “Kazankaya Kanyonu Kültür ve Turizm Festivali”, bu gün düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Yozgat Valisi Amir Çiçek, Kazankaya Kanyonu’nun su ve dağ sporları gibi etkinliklere açılarak ülke turizmine kazandırılabileceğini söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, festivalin açılış programında yaptığı konuşmada, Yozgat Turizm Konseyi’nin çalışmaları sayesinde, “Kazankaya Kanyonu”nun turizm literatürüne girdiğine dikkat çekti.

Son 2 yıldır Kazankaya Belediyesi ile birlikte bu bölgenin kalkınması, iç ve dış turizme açılması için birçok yatırım yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini belirten Vali Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti:

Birlik olmadan kalkınma olmaz

“Bölgemizin kalkınması ve turizme açılabilmesi için herkese görevler düşmektedir. Herkesin bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi gerekmektedir. Birliğin olduğu yerde hareket, üretim ve kalkınma vardır. Birliğin olduğu yerde kötülükler yok olur. Onun için birlik ve beraberliğinizi kaybetmemenizi istiyorum.”

Kazankaya Kanyonu Kültür ve Turizm Festivali’nin açılış programına, mehter takımının konseriyle devam edildi. Programda, halk ozanları İhsan Yavuzer ve Rahim Sağlam’ın atışmaları ilgiyle izlendi.

Su ve dağ sporları için uygun

Daha sonra, Vali Amir Çiçek ve protokol mensupları, kene tehlikesine karşı pantolonlarının paçalarını çoraplarının içine sokarak, hep birlikte Kazankaya Kanyonu’nu gezdiler. Vali Çiçek, yapımı devam eden sosyal tesislerin inşaatında inceleme yaptı. Vali Çiçek, şu açıklamada bulundu:

“Bizler bu eşsiz doğa harikası vadiyi turizme açmak istiyoruz ve gerek yurt içinden gerekse yurt dışından insanlarımızı burayı gelip görmeleri için davet ediyoruz. Su ve dağ sporları başta olmak üzere çok çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bu kanyonu görmek için gelenlere Valiliğimiz ve belediyemiz tarafından gerekli ev sahipliği yapılacaktır.”

Kanyon gezisine Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Engin Ünalan, Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir, Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç ve Yozgat merkez’den gelen bazı daire müdürleri katıldı.