25 Haziran 2009 Perşembe

Ayrılıkların acı yüzü

Yozgat'ta 2 ay önce boşanmaya karar verip ayrı yaşamaya başlayan karı koca, 6 yaşındaki çocuklarını alabilmek için sokak ortasında kavga etti. Her iki taraf da çocuğu almak isteyince tartışma çıktı.

Kavgaya dönüşmek üzere olan tartışmaya olay yerine gelen polis ekibi son verdi. Yozgat Cumhuriyet Alanı yakınlarında başlayan tartışma, sokak aralarında devam etti.

İddiaya göre, 2 ay önce ayrılan Nuh P. (30) ile Meral P. (29), altı yaşındaki çocukları Rümeysa'nın kimde kalacağı konusunda anlaşmazlığa düştü.

Sokak ortasında tartışan çift, çocuklarının kolundan çekiştirmeye başlayıp 'benimle kalacak' tartışması yaptılar. Bu sırada anne babasının sokak ortasında yaptıkları tartışmadan korkuya kapılan 6 yaşındaki küçük çocuk, 'baba' diye feryad ederek ağlamaya başladı.

Olay yerine gelen polis ekibi, tarafları karakola götürdü. Annesinin kucağında ekip otomobiline binen 6 yaşındaki Rümeysa, polis arabasının içinde de 'baba' diye ağladı. Anne Meral P., bu sırada görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi. Baba Nuh P. ise, eşinin 2 ay önce evi terk edip, İzmir'e gittiğini ve şimdi de çocuklarını istediğini ileri sürerek, ayrı yaşadığı eşine tepki gösterdi.

Polisler tarafından karakola götürülen anne ve baba, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Karakolda da 'baba' diye ağlayan Rümeysa'nın babasına teslim edildiği öğrenildi.

(Fotoğraf temsilîdir)