30 Mayıs 2009 Cumartesi

Vali Çiçek, STK’ları göreve çağırdı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, sivil toplum kuruluşlarını (STK) Yozgat’ın turizm potansiyelinin ekonomik gelire dönüştürülmesi için yapılan çalışmalara katkı sağlamaya çağırdı. Vali Çiçek, “Turizm gelirlerinin artırılması için çalışmak sadece resmî kurumların değil; başta belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları olmak üzere toplumun her kesiminin görevidir” dedi.

Bu arada, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, yabancı turistlerin Yozgat ziyaretleri de başladı.
...

Yozgat’ın turizm değerlerinin ortaya konulması, turizm sorunlarının çözümü için bir eylem planı hazırlanması ve bu plana göre yapılacak çalışmaların takibi amacıyla oluşturulan İl Turizm Konseyi, dün Vali Amir Çiçek’in başkanlığında toplandı.

Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Müze Müdürü Hasan Şenyurt, belediye başkanları, ilçe kaymakamları, bazı kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve diğer üyeler katıldı.

Tanıtıma herkes katkıda bulunmalı

Yozgat Valisi Amir Çiçek,toplantıda yaptığı konuşmada, İl Turizm Konseyi’nin geçen süre içerisinde önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Turizmin, Türkiye’nin en önemli gelir kaynaklarından birisi olduğuna işaret eden Çiçek, “Turizm gelirlerinin artırılması için çalışmak sadece resmî kurumların değil; başta belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları olmak üzere toplumun her kesiminin görevidir” dedi.

Özler Beldesi’ndeki yer altı şehri

Toplantıda daha sonra Müze Müdürü Hasan Şenyurt, Boğazlıyan ilçesine bağlı Özler Beldesi’nde yeni bulunan yer altı şehri hakkında slayt gösterimi eşliğinde bilgi verdi.

Yunan ve Alman turistler Akdağmadeni’nde

Bu arada, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, yabancı turistlerin Yozgat ziyaretleri de başladı. Yunanistan ve Almanya’dan gelen 10 kişilik bir turist kafilesi, Akdağmadeni ilçesindeki tarihî eserleri ziyaret ederek fotoğraflarını çekti. Kafileye, Akül-Der Başkanı Erol Güvenç rehberlik etti.

(YM)