25 Mayıs 2009 Pazartesi

Bağımsız Yozgat Milletvekili Öztürk,
Türkiye Partisi’nin kurucu üyesi oldu

Bağımsız Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in kurduğu “Türkiye Partisi”nde Kurucu Üye olarak yer aldı. Türkiye Partisi, AK Parti’den istifa eden Yozgat Milletvekili Öztürk sayesinde, kurulur kurulmaz Meclis’te temsil edilme hakkı elde eden bir parti oldu.

AK Parti’den ayrıldıktan sonra “Yeni Oluşum Hareketi”ni başlatan eski Sivas Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Türkiye Partisi” adıyla yeni bir parti kurdu. Partinin kuruluş dilekçesi, bu gün İçişleri Bakanlığı’na verildi.

Parti, Öztürk sayesinde TBMM’de temsil edilecek

22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti’den Yozgat milletvekili seçilip, 24 Eylül 2008’de partisinden istifa ederek Bağımsız Milletvekili olan Mehmet Yaşar Öztürk, Abdüllatif Şener’in kurduğu partide “Kurucu Üye” olarak yer aldı. Türkiye Partisi, AK Parti Yozgat Milletvekili Öztürk sayesinde, kurulur kurulmaz Meclis’te temsil edilme hakkı elde eden bir parti oldu.

“Türkiye Partisi”nin kurucu üyelerinden Avukat Mehmet Erşahin, Eski Vali Abdülkadir Sarı, Yasemin Öney Cankurtaran ve Sinan Kolcu, İçişleri Bakanlığı’na geldi.

Kuruluş dilekçesini Bakanlığa teslim eden kurucu üyelerden Sarı, partinin Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.