25 Mayıs 2009 Pazartesi

Ekici’nin adayı Çakır mı?

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Merkez İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Bugün başka siyasî partilerin genel merkezlerinde Yozgat konuşuluyorsa, bunun sebebi MHP’li arkadaşlarımızın gösterdiği performanstır” dedi.

Ekici’nin bu sözleri, 29 Mart seçimlerinde MHP eski İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çakır’ın, partinin oy aranını artıran başarısına işaret eden bir ipucu olarak yorumlandı.

MHP’nin Haziran-Temmuz ayları içerisinde yapılması beklenen İl Kongresi’nde, eski İl Başkanı Mehmet Ali Çakır’ı destekleyeceği ileri sürülüyor.

Soyer: Mehmet Ali Çakır, en güçlü adaydır

“Yozgat Haber” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, “Mehmet Ali Çakır, en güçlü adaydır” başlıklı yazısında, “MHP’yi genel seçime götürecek İl Başkanı büyük ihtimalle Mehmet Ali Çakır olacak” diye yazmıştı.

Soyer’e göre Mehmet Ali Çakır, belediye başkan adaylığı sürecinde oldukça başarılı bir grafik çizmiş, parti oylarına kişisel oyları da ekleyerek yüzde 40’lar seviyesine çıkarmış bir isim. Soyer, Çakır’ın, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ve Genel Merkez’in güvenini kazanmış olmak gibi bir avantaja sahip olduğu görüşünde. Soyer’e göre, 29 Mart seçimlerinde AK Parti’nin Yozgat’taki oy kaybının sebeplerinden birisi de, Çakır’ın adaylığı…

Cevdet Kaya’nın, MHP İl Kongresi’nde başkanlığa aday olacağı, Abdullah Koçak ve Edip Ersöz’ün de aday olabilecekleri Yozgat basınında yer almıştı.