23 Nisan 2009 Perşembe

Yozgat’taki çocukların bir “Çocuk Sineması” var

Yozgat’taki çocuklar, pek çok Anadolu şehrinde bulunmayan bir “Çocuk Sineması”na sahip olmanın avantajını yaşıyorlar. Yozgat Belediyesi tarafından 2007 yılında hizmete açılan Çocuk Sineması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da çocukları sevindirecek. Bayramda Çocuk Sineması’nda “Shrek” ve “Sevimli Fare” isimli çizgi filmler gösterime sunulacak.

Çocuklara özel sinema

Sadece çocuklara yönelik olarak yapılan 50 seyirci kapasiteli Çocuk Sineması, Yozgat Belediyesi’nin çocuklara verdiği önemin de bir sembolü gibi.

Yozgat’ta çocuklar, Kent Park’ta kendileri için özel olarak yapılmış bir sinema salonunda kendi yaşıtlarıyla neşe içinde film izlemenin keyfini yaşıyorlar.

Yozgat Belediyesi 23 Nisan’da çocukları unutmadı

Yozgat Belediyesi tarafından yaptırılan ve 2007 yılının Mayıs ayında hizmete sunulan Çocuk Sineması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yanı sıra, yaz boyunca da çocukları eğlendirmeye devam edecek. Bayramda “Shrek” ve “Sevimli Fare” isimli çizgi filmler gösterime sunulacak.

Yaz boyunca film şöleni

Ancak, sinema filmi gösterimleri bayramla sınırlı değil. Çocuk Sineması’nda yaz ayları boyunca her hafta cumartesi ve Pazar günleri çocuklara çizgi film gösterimi yapılacak. Yozgat Belediyesi ile Millî Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile her hafta bir okulun bir sınıfı sinemaya götürülecek.