23 Nisan 2009 Perşembe

Çocuklar renkli ve coşkulu bir gün geçirdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, çocuklara renkli ve coşku dolu bir gün yaşattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çeleklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Küçük Elif, Yozgat Valisi oldu

Her 23 Nisan’da geleneksel olarak gerçekleştirildiği üzere, Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu gün koltuğunu geçici olarak bir ilkokul öğrencisine devretti.

Valilik koltuğuna oturan Şehit Mehmet Armağan Alper İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Zeynep Demirel, bütün çocukların bayramını kutladı.

Küçük Vali Demirel, daha sonra İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ile telefon görüşmesi yaptı.

Demirel, Gamsız’dan eğitim, Başer’den temizlik çalışmaları, Nalcı’dan da emniyet tedbirleri hakkında bilgi aldı. Koltuğunu geçici olarak Demirel’e devreden Vali Amir Çiçek de, öğrencilere Yozgat’ta yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Küçük Vali Elif Zeynep Demirel’in Vali Çiçek’i ziyaretine, okul arkadaşı Eylül Nihal Ayan, Okul Müdürü Vedat Demirel ve sınıf öğretmeni Hanife Koç refakat etti.

Ziyaret sonunda bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Vali Çiçek, ziyaretçilerine birer kitap seti hediye etti.

Stadyumda renkli gösteriler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Bozok Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törenlerle devam etti. Oldukça renkli ve coşkulu bir atmosferde gerçekleşen törende, Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Engin Ünalan, halkı selâmladılar.

Törende İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Tören geçidinin ardından öğrenciler tarafından sunulan sportif gösteriler ve halk oyunları, izleyicilerden büyük beğeni gördü.

Minik öğrencilerin akrobasi gösterileri seyircilerden büyük alkış aldı.