30 Nisan 2009 Perşembe

Yozgat’ın şehidi devlet töreniyle uğurlandı

Mayın patlaması sonucu şehit olan Yozgatlı Piyade Uzman Çavuş Salih Akyürek, Ankara Kocatepe Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından, Cebeci Askerî Şehitliği’nde toprağa verildi. Akyürek’in cenaze merasimine devletin üst düzey temsilcileri katıldı.

Akyürek için devlet töreni

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı Köyü yakınlarında terör örgütü mensuplarının yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Salih Akyürek için bu gün Ankara Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi.

Devletin üst düzey temsilcileri oradaydı

Törene, Akyürek’in ailesi ile Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, bazı bakanlar, Akyürek’in yakınları ile vatandaşlar katıldı. Yozgat doğumlu olan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül de, cenaze törenindeydi.

Erdoğan’dan yakın ilgi

Şehit Akyürek’in babası Şuayip, annesi Sultan, eşi Satı Akyürek, taziyeleri kabul etti. Başbakan Erdoğan, şehit Akyürek’in çocukları 6 yaşındaki Buse ve 11 yaşındaki Anıl Can Akyürek’i öpüp başsağlığı diledi.

Kocatepe Camisi’nde kılınan ikndi namazından sonra şehit Akyürek’in cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını, Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer kıldırdı. Namazdan sonra cenaze merasimine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı.

Cenaze törenine Almanya Büyükelçisi Cuntz da katıldı

Bu arada, Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Eckart Cuntz da ‘Teröre karşı birlik mesajı vermek için’ cenaze törenine katıldı. Cuntz, şehit ailesine başsağlığı diledi ve cenaze namazında saf tuttu.

Sıkı güvenlik tedbirleri alındı

Cenaze töreninde, geniş güvenlik tedbirleri alındı. Kocatepe Camisi’ne çıkan cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Minarelere ve çevredeki yüksek binalara da keskin nişancılar yerleştirildi.

Saldırıyı protesto etmek için camiye gelmek isteyen bazı vatandaşların avluya girişlerine izin verilmedi. Bu grupla emniyet güçleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Avluda güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerinden bazılarının kurşun geçirmez çelik plakalar taşıdıkları görüldü.

Başbakan Erdoğan’ın namaz için Kocatepe Camisi’ne gelişi sırasında bir vatandaşın bağırdığı duyuldu. Bu kişi, güvenlik güçleri tarafından alandan uzaklaştırıldı.

Şehit Akyürek, daha sonra Cebeci Askerî Şehitliği’nde toprağa verildi.

2 çocuk yetim kaldı

Şehit Akyürek’in çocukları 6 yaşındaki Buse ve 11 yaşındaki Anıl Can Akyürek’i, cenazenin ardından bazı askerler kucaklarına aldı.

(Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız)