1 Nisan 2009 Çarşamba

Yozgat Lisesi kütüphanesinde 12 bin 176 kitap var

Yozgat Lisesi Mezunları Derneği, Yozgat Askerî Gazinosu’nda düzenlediği programla, tarihî Yozgat Lisesi mezunlarını bir araya getirdi.

Dernek Başkanı Sedat Sefa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, programdan önce Yozgat Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdiler ve geceye davet ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiçek, 140 yıllık tarihinde Yozgat’a ve Türkiye’ye sayısız değerler katan böylesine güzîde bir okulun mezunları ile bir araya gelmekten mutluluk duyacağını ifade etti.

Gecede, Yozgat Lisesi mezunları bir araya gelerek, öğrencilik yıllarını adeta yeniden yaşadılar.

Geceye, lisenin eski mezunlarının yanı sıra, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, 29 Mart seçimlerinde ikinci kez Yozgat Belediye Başkanı seçilen Yusuf Başer ve Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli de katıldı.

1895’ten bugünlere…

1895 yılında İkinci Abdülhamid döneminde açılan tarihî Yozgat Lisesi’nin mezunları arasında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’ten, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a kadar pek çok ünlü isim yer alıyor.

Kütüphanesinde 12 bin 176 kitap var

Yozgat Lisesi, binasının tarihî özelliğinin yanı sıra, 12 bin 176 kayıtlı kaynak eseri barındıran bir kütüphaneye sahip olmasıyla da ayrı bir değer taşıyor. Yozgat’ta “Taş Mektep” veya “Sarı Mektep” olarak bilinen okulda, Cumhuriyetin 75. yılında bir de okul müzesi oluşturulmuş.

Hiç yorum yok: