1 Nisan 2009 Çarşamba

Gazeteci Kayhan: Seçimde CHP’liler MHP’yi, SP’liler ise AKP’yi destekledi

İleri gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan, 29 Mart seçimlerinde Yozgat’ta CHP’li seçmenlerin MHP’yi, SP’li seçmenlerin ise AK Parti’yi desteklediğini ileri sürdü.

Yozgat’ın günlük olarak yayınlanan gazetelerinden İleri’nin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan, “CHP’nin ve SP’nin oyları” başlıklı yazısında, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Kayhan’a göre, Mahallî İdareler Seçimleri’nde, CHP’li ve SP’li seçmenler, Belediye Başkanlığı seçiminde farklı, Belediye Meclisi üyeliği seçiminde farklı tercihlerde bulundular. Bu analize göre CHP’li seçmenler, Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti’ye karşı MHP’yi desteklediler. SP’li seçmenler ise, MHP’ye karşı AK Parti’ye destek verdiler.

Kayhan’ın gerekçeleri

Saadet Partisi belediye başkan adayının sadece 678 oy aldığına dikkat çeken Kayhan, “22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde 4 bin 516 oy alan Saadet Partisi’nin oyları, geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde hangi partiye gitti?” diye sordu. Kayhan, bu oyların AK Parti’ye gittiğini düşünüyor.

Benzer şekilde, CHP Yozgat belediye başkan adayının 29 Mart seçimlerinde sadece 970 oy aldığına dikkat çeken Kayhan, CHP’nin 22 Temmuz 2007 seçimlerinde il genelinde 30 bin 682 oy aldığını hatırlattı. CHP’nin Yozgat merkezinde en az 5 bin oyu olduğunu düşünen Kayhan, buradan hareketle, CHP’li seçmenlerin ‘evet’ mührünü MHP’ye bastıklarına inanıyor.

MHP’nin gerçek oy potansiyeli daha mı düşük?

İleri Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan’ın bu analizinden, MHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çakır’ın aldığı oyların önemli bir bölümünün, CHP’li seçmenlerin AK Parti’ye tepki oylarından oluştuğu sonucu da çıkıyor. Bu analize göre, MHP Yozgat’ta gözükenden daha da zayıf durumda.

Hiç yorum yok: