5 Nisan 2009 Pazar

Çiçek: Baroların bildirileri hukukî değil ideolojik

Yozgat Barosu, kuruluşunun 55. yıldönümü ve “Avukatlar Günü” münasebetiyle Yozgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Salonu’nda yemek verdi. Yemeğe, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ ve Mehmet Çiçek de katıldı.

Yozgat Barosu Başkanı Yusuf Başer, programda yaptığı konuşmada, Yozgat’ta görev yapan hâkim ve savcılarla avukatların uyum içerisinde kamu görevini yürüttüklerini ifade etti. Başer, avukatların sorunlarının çözümüne yönelik çalışma yaptıklarını da belirtti.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, programda yaptığı konuşmada, hukuka uymak ve hukuku uygulamak konusunda hiç kimsenin ve hiç bir mesleğin ayrıcalığı olamayacağını belirtti. Çiçek, ideolojilerin hukukun elinde olması gerekirken, hukukun ideolojilerin eline verildiğini; bunun da “hukuk ve ideoloji körlüğü” ile Türkiye’de kargaşaya sebep olduğunu söyledi.

Belli olaylar karşısında barolar tarafından yayınlanan bildirilerde hukuktan çok ideoloji gördüğünü ifade eden Çiçek, çağdaş bir ‘avukatlık yasası’ hazırlamak için harcadıkları çabalara rağmen, Türkiye Barolar Birliği’nin 6 yılda bu konuda hiçbir çalışma yapmayışından şikâyet etti.

Programda, Çiçek ile AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'a, baroya verdikleri katkıdan dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Törende, hizmetlerinden ötürü Yozgat Barosu’nun eski başkanlarına da plaket verildi.