5 Nisan 2009 Pazar

Yozgat'ın sağlık çilesi sona eriyor
Tıp Fakültesi Hastanesi Eylül'de hizmete girecek

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Eylül ayında hizmete gireceği bildirildi.

Yozgat gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Osman Hakan Kiracı'nın Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'ye dayandırdığı habere göre, üniversitenin Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bu yılın Eylül ayında hizmet vermeye başlayacak.

Gazeteci Osman Hakan Kiracı, “Hizmetin en önemlisi, üniversite hastanesi” başlıklı yazısında, Yozgat'ta sağlık alanında yaşanan sıkıntıları değerlendirdi.

Yozgat’ta teşhisi, tahlili, tedavisi ve ameliyatı yapılamayan hastaların yıllardır Ankara ve Kayseri’deki hastanelere sevk edildiğini belirten Kiracı, Yozgat'ta açılan özel hastanelerin de hayal kırıklığı yaşattığını ileri sürdü. Özel hastanelerin, hastalara öncelikle 'müşteri' gözüyle baktığını ifade eden Kiracı, ilaçla tedavi edilebilecek hastaların bile ameliyat edildiğini iddia etti.

Kiracı, Yozgat Devlet Hastanesi'nin koridorlarında kuyrukların uzadığını ve yoğun hasta trafiğinin yaşandığını da belirttikten sonra, “harika bir müjde” olarak nitelendirdiği şu bilgileri verdi:

Eski rektörlük binası hastane olacak

“Bilindiği gibi, üniversitemizin Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi için Yozgat girişindeki Yimpaş Holding’in eski binası hazırlanıyor. Tıp Fakültesi'nin idarî binası, Holdingin önceki binasına yerleşecek. Hastane ise, yine Holdingin sonraki binasında (rektörlüğün ilk binasında) hizmet verecek.

Holding ve rektörlük binası olarak kullanılan hastane binası, yeniden düzenlenecek. Yani, A’dan Z’ye hastane binası olarak dizayn edilecek.

Hayırsever işadamı Mustafa Koç'un katkıları

Binanın bakım, onarım ve yeniden dizayn işini hayırsever işadamımız Mustafa Koç üstlenmişti. Binanın hastane binasına dönüştürülme işleri 2 ayda tamamlanacak. Daha sonra 90 yataklı modern üniversite hastanesinin malzemeleri karşılanacak.

Yeterli kadro tahsisi yapılacak

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Sayın İnci Varinli’den edindiğim bilgilere göre, bugüne kadar 4 profesör ile 4 doçent’in atandığı hastanenin tüm branşları için gerekli yeni ve yeterli profesör, doçent ve uzman doktorlar ile her birime sağlık personeli istihdam edilecek.

Eylül'de hizmete açılacak

Prof.Varinli’nin belirlediği takvime göre de Allah izin verirse Eylül 2009’da Yozgat, tarihinde ilk kez üniversite hastanesine kavuşacak…”