6 Nisan 2009 Pazartesi

Encümen toplantısında Ayhan Işık’a da oy çıktı

Sarıkaya Belediye Encümeni’nin ilk toplantısında, üyelerin görev dağılımı da yapıldı. Görev dağılımı için yapılan seçimde, yıllar önce vefat eden sinema sanatçısı Ayhan Işık’a da oy çıktı. Bu durum, Encümen Üyeleri arasında gülüşmelere sebep olurken, oy pusulasına Ayhan Işık’ın ismini yazan meclis üyesinin bu tavrı ciddiyetsizlik olarak değerlendirildi.

Sarıkaya Belediyesi Encümen Üyeleri’nin, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in başkanlığında bu gün yapılan ilk toplantısında, bazı üyeler, Başkan Erbir’den, ihalelerin daha şeffaf yapılmasını istediler. Erbir, bu talebe olumlu karşılık verdi.

MHP’li üye Hayati Doğan, “Mal ve hizmet alımlarında ihtiyaçlar Sarıkaya esnafından alınsa, Sarıkaya’nın parası dışarı gitmez” diyerek, Belediye alımlarına yönelik temennisini dile getirdi. Doğan’ın bu sözü üzerine Başkan Erbir de, “Biz zaten Sarıkaya esnafını düşünüyoruz. Biz, 5 yılda 3 petrol, 5 yağcı-civatacı ve benzeri kalemler için esnaf değiştirdik. Ilçemizden her esnaftan alış veriş yapıyoruz” karşılığını verdi.

Sarıkaya Belediyesi Encümen Üyeleri’nin ilk toplantısında, üyelerin görev dağılımları da oylama yapılarak belirlendi. Encümen Üyeleri’nin görev dağılımı şöyle oldu:

Daimî Encümenler: Ali Bakırcı, Halil Yıldız.

Belediye Başkan Vekilleri: Ömer Konur, Muzaffer Gökbulut.

Plan ve Bütçe Komisyonu: İlhami Gönülalan, Osman Kandeniz, Cemal Koçak.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Hayati Doğan, Mahmut Duru, Muzaffer Gökbulut.

Denetim Kurulu: Hüseyin Büyükata, Halil Yıldız, Hicran Temur.

Jeotermal Kaynaklar Komisyonu: İlhami Gönülalan, Hicran Temur.

Tarihi Kentler Birliği Komisyonu: Halil Yıldız, Muzaffer Gökbulut.

Katı Atık Toplama Komisyonu: Ömer Konur, Mükremin Büyükata.

Sarıkaya Belediye Encümeni’nin toplantısında görev dağılımı için yapılan seçimde, yıllar önce vefat eden sinema sanatçısı Ayhan Işık’a da oy çıktı. Bu durum, Encümen Üyeleri arasında gülüşmelere sebep olurken, oy pusulasına Ayhan Işık’ın ismini yazan meclis üyesinin bu tavrı ciddiyetsizlik olarak değerlendirildi.

Belediye Encümeni, her ayın ilk Perşembe günü toplanma kararı alarak dağıldı.