28 Nisan 2009 Salı

Belediye korosu polislere türkü ziyafeti verecek

Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, Çarşamba günü polis adayı öğrencilere konser verecek. Koro, Vakıflar Haftası ve Anneler Günü’nde de türkü severlerle buluşacak.

Yozgat Belediyesi tarafından 4 yıl önce kurulan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, Kültür Bakanlığı Koro Şefi Adnan Şahin’in yönetiminde, büyük ilgi ve beğeni gören konserlerine devam ediyor.

Koro, önümüzdeki Çarşamba günü Polis Meslek Yüksek Okulu’nda konser verecek. Saat 20.00’de başlayacak olan konserde, Yozgat türkülerinin yanı sıra, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait birçok türkü seslendirilecek.

Yeni konserler sırada

Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, 5-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Vakıflar Haftası münasebetiyle Yozgat merkezde, ardından Anneler günü münasebetiyle de Şefaatli ilçesinde türkü severlerle buluşacak. Koro’nun Mayıs ayı içerisinde Akdağmadeni ilçesinde de konser vereceği ancak tarihin henüz kesinleşmediği belirtiliyor.

Belediye korosunun konserleri sadece Yozgat’la sınırlı değil. Zaman zaman başka şehirlerde de konserler veren koro, Haziran ayında Yozgat rüzgârını Bursa’ya taşıyacak.