28 Nisan 2009 Salı

Avşar’a Büyüksoy sıcak, Sargın soğuk bakıyor

Haziran ayında yapılması beklenen ancak takvimi henüz belirlenmeyen AK Parti Yozgat İl Kongresi, mahallî basının köşe yazarları tarafından farklı yaklaşımlarla değerlendiriliyor.

Yozgat Haber’den İnan Soyer, lise mezunu adaylara şans tanımazken, Merhaba’dan Recai Büyüksoy İl Başkanı Zekeriya Avşar’ın mevcutların en iyisi olduğunu ileri sürdü. İleri’den Ahmet Sargın ise, Avşar’ın, basında çıkan yazılar sebebiyle hem başkanlığının hem de il yönetiminin tartışmalı hale geldiğini belirterek, yeni ve ‘seviyeli’ isimlerin önünün açılması gerektiğini yazdı.

Büyüksoy: Avşar’dan daha iyisi varsa gelsin

Merhaba gazetesi Yazı İşleri Müdürü Recai Büyüksoy, “Kongre heyecanı” başlıklı yazısında, yeniden aday olacağına kesin gözüyle bakılan AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar’a destek verirken, muhaliflerini de eleştirdi. Büyüksoy, Avşar muhaliflerinin, Avşar’ı görevden aldıracaklarını iddia etmelerine rağmen bunu başaramadıklarını ifade etti. Büyüksoy, muhalif ekibin çalışmalarının Avşar’ın çalışmalarına ivme kazandırmaktan ve Avşar’ın seçimi daha rahat almasını sağlamaktan başka işe yaramayacağını ileri sürdü. Büyüksoy, yazısında şu çağrıda bulundu:

“Buyurun, bu süreci, Başkanlığı Zekeriya Avşar’dan daha iyi yapacak bir yapılanma varsa, gazetemize bekliyoruz. Bu yapılanmaya biz de destek verelim. Memleketin yarına çıkan bu en iyi yolda hep beraber yürüyelim…”

Sargın: Durusoy iyi bir tercihti, Avşar torbadan çıktı

İleri gazetesi köşe yazarı Ahmet Sargın ise, “AKP İl Başkanını arıyor” başlıklı yazısında, İl başkanının yetersiz olmasının, o İle gelecek olan yatırımların aksamasına sebep olacağına işaret ederek, seçimin önemine dikkat çekti. Sargın, bu konuda şunları yazdı:

“Mevcut İl Başkanı Zekeriya Avşar basında; hakkında çıkan yazılar nedeniyle hem başkanlığı hem de il yönetimi tartışmalı hale gelmiştir. Belediye başkanı ve bazı milletvekilleriyle arasında sorunlar olduğunu biliyoruz. Suçlamalardan dolayı da kongreye gidip aklanması gerekir.”

Ahmet Sargın, mevcut İl Başkanı Zekeriya Avşar’ın, “torbadan hasbelkader çıkmış” olduğunu ileri sürdüğü yazısında, şu iddiada bulundu:

“Muhasebeci Mali Müşavir Hüseyin Durusoy, daha önceden il başkanlığına aday oldu. İyi bir ekibi de vardı. Kongreye az bir zaman kala bu ekip Hüseyin Durusoy’u sattı, rahmetli Metin Eroğlu’na karşı Zekeriya Avşar’ı destekledi ve Zekeriya Avşar torbadan hasbelkader il başkanı olarak çıkıverdi.”

AK Parti İl Yönetimi’ni halkın sorunlarına bigâne kalmakla suçlayan Sargın, “Haklarında suçlamalar, dedikodular ve haberler yayımlanıyor” diye yazdı.

Daha önce il başkanlığına aday gösterilen ve bazı milletvekillerinin zorlaması ve tepkisiyle adaylıktan çekilen Hüseyin Durusoy’un “iyi bir tercih” olduğunu ifade eden Sargın, kanaatini şöyle özetledi:

“Araya kim, neden girdi bilemeyiz, kendisine bir çamur atıldı ve adaylığı engellendi. Siyasette olur bunlar diyeceksiniz ama olmamalıydı. Dürüst insanların önleri kesilmemeli ve siyasete bir seviye gelmeliydi diye düşünüyoruz. (…) Yeni isimler çıkmalı, yeni adaylar gösterilmeli... Hizmet edecek adayların önü kesilmemelidir.”