26 Mart 2009 Perşembe

Yozgat Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Yozgat Belediyesi’nde çalışan 196 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yimpaş Kültür Merkezi Salonu’ndaki imza törenine katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “İşçilerin yaşadığı sorunlar bizim ülkemizde, bugünden yarına bitecek sorunlar değil; ama Türkiye bu alanda işçisiyle, çalışanıyla sorunlarını çöze çöze yoluna devam edecek. Biz belki bütün sorunları çözememiş olabiliriz, ama samimi bir gayretle işçilerimizin sorunlarına eğildik” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ‘işçinin maaşını ödeyememiş, geriye doğru alacakları birikmiş, işçisini esnaf karşısında mahcup etmiş bir yönetimi devraldıklarını’ ileri sürdü. Başer, şunları söyledi:

Eskiden maaş alamazken, dönemimizde arsa aldılar

“O günlerde Yozgat esnafı belediye çalışanına mal vermek dahi istemiyordu. Hakkı olan maaşını alamayan işçinin işyerinde huzur ve ağız tadı kalmamıştı. Devraldığımız bu tablo karşısında göreve gelir gelmez ‘önce işçilerimizin maaşını, sonra diğer işlerimiz’ dedik ve bugüne kadar maaşları aksatmadık. Bununla beraber geriye dönük alacakların ödenmesi konusunda örnek ve güzel bir çalışma ile arsa alımı yaptırdık. Böylelikle belki kendileri biriktirmeye kalksalar yapamayacakları bir mülk sahibi oldu işçilerimiz” diye konuştu.

% 8 zam

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesine, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan imza attı. İki yıllık sözleşme gereği Yozgat Belediyesi’nde çalışan 196 işçinin maaşlarına birinci yıl yüzde 8, ikinci yıl yüzde 8 oranında zam yapılacak.

Hiç yorum yok: