26 Mart 2009 Perşembe

Vali Çiçek: Sandıklardan demokrasi çıkacak

Yozgat Valisi Çiçek, toplumda demokrasi kültürünün yerleştiğini ve seçim sürecinin huzur içinde geçtiğini belirterek, “İnşallah, 29 Mart günü sandıklardan demokrasi çıkacak” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat’ın günlük olarak yayınlanan mahallî gazetelerinden İleri’yi ziyaret ederek, 29 Mart seçimlerine yönelik asayiş tedbirleri hakkında bilgi verdi.

Toplumda demokrasi kültürü yerleşti

Vali Çiçek, İleri’nin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan’a yaptğı değerlendirmede, Yozgatlıların duyarlılığı ve siyasetçilerin demokratik yaklaşımları sayesinde, seçim sürecinin huzur içerisinde geçtiğini ifade etti. Çiçek, ‘demokrasi kültürü’nün yerleştiğinin altını çizerek, asayiş ve huzur bakımından Yozgat’ta herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını kaydetti. Çiçek, şöyle konuştu:

Sandıklardan demokrasi çıkacak

“Yozgatlılar, seçim konusunda hakikaten hassas. Bundan öncekilerde olduğu gibi bu seçimin de huzurlu ve sakin geçeceğine inanıyorum. Gerekli güvenlik önlemleri zaten alınmış durumda. İnşallah, 29 Mart günü sandıklardan demokrasi çıkacak.”

Sorgun’da seçim kavgası: 1 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı beldesinde dün akşam saat 21.30 sıralarında AK Parti ve MHP’liler arasında kavga çıktı.

Hürriyet’in haberine göre, çıkan kavgada MHP’li Hasan Avşar, belindeki silahını çıkararak AK Parti’li Aziz Çetin’e ateş etti. Sağ diz kapağının üstünden yaralanan Aziz Çetin, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çetin, ilk müdahalesinin ardından Yozgat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Aziz Çetin’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Hasan Avşar ise, adliyeye sevk edildi.

Hiç yorum yok: