27 Mart 2009 Cuma

Yozgat Belediyesi çalışanlarının çoğunluğu MHP’li; MHP’liler ise “belediye iyi çalışmıyor” iddiasında

29 Mart seçimleri öncesi AK Parti’nin en iddialı rakibi olan MHP, Yozgat Belediyesi’nin iyi çalışmadığını ve halka iyi hizmet vermediğini ileri sürerek, aleyhte propaganda yapıyor. Buna karşılık, AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Başer’in, belediyeyi MHP’den devraldıktan sonra eski kadroyla çalışmaya devam ettiği hatırlatılıyor.

2004 Mahallî İdareler Genel Seçimleri’ne kadar Yozgat Belediye Başkanlığı’nı MHP elinde tutuyordu. Mehmet Erdemir’in başkanlığında 3 dönem Yozgat Belediye Başkanlığı’nı yürüten MHP, 2004 seçimlerinde halktan yeterince oy alamayınca, belediyeyi AK Parti’ye devretmek zorunda kaldı.

Belediye yönetiminde ve personelinde çoğunluk MHP’li

Yozgat Belediye Başkanlığı makamına oturan AK Partili Yusuf Başer, görevi devraldıktan sonra eski kadroyu tasfiye yoluna gitmedi. Başer, kendi döneminde belediyeye yeni elemanlar almakla birlikte, 15 yıllık MHP döneminde birimlere yerleştirilen MHP’li kadroyla çalışmaya da devam etti.

Başer, 5 yıllık AK Parti yönetimi süresince, eski yönetimden sadece Personel Müdürü Meryem Karaca’yı görevden aldı. Bunun da, Karaca’nın sağlık sorunlarından kaynaklandığı belirtiliyor. Başer döneminde sadece idarî kadrodan değil, eski yönetim döneminde işe alınan işçilerden de hiçbirisinin işine son verilmediği kaydediliyor.

Başkanlığı döneminde siyasî sebeplerle eski kadroya karşı cephe almayan Başer’in, aksine, MHP’li belediye personelinin evlerine kadar giderek ziyaretlerde bulunduğu belirtiliyor.

MHP’li kadrolar çalışmıyor mu?

Belediye hizmetlerinin başarıyla yürütülmesinde, Belediye Başkanı’nın idareciliği kadar, kadroların ekip çalışmasını benimsemesinin de önemine işaret edilerek, “Hizmetlerde eksiklik ya da aksaklık varsa, bunda MHP’li kadroların hiç mi payı yok?” sorusu soruluyor.

Başer: Belediyeyi 120 trilyonluk borçla devraldık

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediyeyi MHP’den 120 trilyon Lira borçla devraldıklarını, bütün hizmet giderlerine rağmen bu borcu 70 trilyon Liraya düşürdüklerini, bu borcun da AK Parti Hükümeti tarafından yeniden yapılandırıldığını hatırlatıyor.

Çakır: Borç yiğidin kamçısıdır

AK Parti yönetiminin, “belediyeyi MHP’den büyük bir borç yüküyle devraldık” eleştirisine karşılık MHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çakır, “borç yiğidin kamçısıdır” savunmasında bulunuyor. Çakır, seçimi kazanmaları hâlinde, israfı önleyip kaynakları daha verimli şekilde kullanarak, bu borcu kolayca ödeyebileceklerini ileri sürüyor.

Görevdeyken beceremediler, kaybedince mi öğrendiler?

AK Parti yönetimi ise, “Madem bu iş bu kadar kolaydı, bunu neden kendi yönetimleri döneminde yapmadılar? İsrafı önleyip kaynakları verimli kullanmayı şimdi mi hatırlıyorlar?” diye soruyor.

Başer, çıraklıktan ustalığa geçmeye hazırlanıyor

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, temayül yoklamasından başarıyla çıkmış, partisinin Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan tarafından yeniden aday gösterilerek taltif edilmiş bir aday olarak, seçime morali yüksek olarak giriyor.

5 yıllık belediye başkanlığı dönemini bir “çıraklık” dönemi olarak nitelendiren Başer, asıl başarıyı, “ustalık” dönemi olarak nitelendirdiği 29 Mart sonrasındaki yeni dönemde sergileyeceğini düşünüyor. Bunun için de, Yozgat halkından bir 5 yıl daha istiyor.

Hiç yorum yok: