27 Mart 2009 Cuma

Yolcuları yolda bırakan, “belediyenin parasızlığı” değil, MHP döneminde alınan şoförün ihmaliymiş

MHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çakır’ın, geçen yıldan bu yana Yozgat Belediyesi aleyhine bir propaganda malzemesi olarak kullandığı olayın, gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor.

Geçen yıl Şubat ayında bir belediye otobüsü, mazotu bittiği için yolda kalmış, Esentepe mevkiinde otobüsten inen yolcular, yürümek zorunda kalmıştı.

MHP teşkilatı, bu olayı, AK Partili Yozgat Belediyesi’nin yönetimdeki başarısızlığına bağlamıştı. MHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çakır, değişik zeminlerde yaptığı konuşmalarda, bu olayı, “kötü yönetim”in bir sembolü hâline getirmişti.

Çakır: Bu olayı unutmadık, unutturmayacağız

“Mazotu biten belediye otobüsü” konusu, Çakır’ın resmî internet sitesi www.baskancakir.com’da yayınlanan “Yozgat ve Yozgat Belediyesi Gerçekleri” adlı dosyada da yer alıyor.

Dosyada, “Nihayet 2008 Şubat ayı içerisinde yolda mazotu biten iktidar belediyesi otobüsü, yolcularını Esentepe mevkiinde yarı yolda indirmek zorunda kalmıştır. (…) Mazot alamayıp yolda kalan iktidar belediyesinin otobüsünü unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” İfadelerine yer veriliyor.

MHP Adayı Çakır, bu konuyu, Yozgat’ın mahallî televizyon kanalı RTV 66’da yaptığı konuşmada da dile getirmişti.

Olayın aslı başkaymış

Ancak, söz konusu olayın, Çakır’ın kamuoyuna yansıttığından çok farklı bir şekilde cereyan ettiği ileri sürüldü.

Yozgat Muhabir’in edindiği bilgiye göre, otobüsün mazotunun bitmesi, belediyenin mazot alacak parası olmayışından kaynaklanmadı.

İddiaya göre, olay MHP kanalıyla basına yansıyınca, Belediye Başkanı Yusuf Başer, otobüsün şoförüne telefon ederek, neden yeterince mazot almadığını sordu. Şoför de, “Başkanım, ben depodaki mazot yeter zannediyordum; ama yetmedi. Otobüs de yolda kaldı” diye açıklama yaptı.

İhmalkârlık yaparak belediye otobüsünün yolda kalmasına ve yolcuların mağdur olmalarına sebep olan şoförün, MHP’li Mehmet Erdemir döneminde işe alınmış olan bir personel olduğu belirtiliyor.

Hiç yorum yok: