29 Mart 2009 Pazar

Yozgat halkı, yöneticilerini seçiyor

Mahallî İdareler Genel Seçimleri yapılıyor. Yozgat'taki 320 bin 312 seçmen, 5 yıl süreyle görev yapacak olan mahallî yöneticilerini seçmek için sandık başına gidiyor. Oy verme işlemi, saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmen varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan ve kimliklerini toplayıp tespit ettikten sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.

Adaylar

Yozgat Belediye Başkanlığı için; Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Yusuf Başer, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Mehmet Ali Çakır, Saadet Partisi'nden Ahmet Koçak, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kadim Doğan, Demokrat Parti Davut Can, Demokratik Sol Parti'den Şahin Koçak, Bağımsız Türkiye Partisi'nden Abdullah Güngör Türkiye Komünist Partisi'nden Deniz Ünver, Bağımsız olarak da Bekir Korkmaz, aday olarak yarışıyor.

Seçim sonuçları, saat 21.00'den itibaren açıklanabilecek. Ancak, Yüksek Seçim Kurulu'nun, önceki yıllarda olduğu gibi, sonuçların saat 19.00'dan itibaren yayınlanmasına izin vereceği tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok: