19 Ocak 2009 Pazartesi

Soyer, Yozgat’ta yeni gazete çıkmasını istememiş

Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Yozgat Haber” ile “İleri” gazetesi arasında yaşanan polemik, bazı ilginç ayrıntıların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Köşe yazılarında anlatılanlara göre, Yozgat’ta yeni bir gazete çıkarmak isteyen bir müteşebbis, önce diğer gazetecilerin engellemeleriyle karşılaşıyor.

“Yozgat Haber” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, Yozgat’ta yeni bir gazete çıkmasına tahammül edemeyeceğini belirtip, “Merhaba” gazetesi sahibi Ahmet Büyüksoy’a “gazete çıkarma!” uyarısı yaptığını köşesinde açıkça yazdı.

İnan Soyer, 22 Nisan 2008 tarihli “Vuslata az kaldı” başlıklı yazısında, Yozgat’ta günlük olarak yayınlanan 3 gazete olduğunu ve dördüncü bir gazete çıkmasına tahammül edemeyeceğini şöyle ifade etmişti:

3’e evet, 4’e hayır

“ ‘Üç’ bizim için uğurlu rakamdır. Nasıl ki ‘Dört’e tahammül edemiyorsak, ‘Üç’ün sihrine/tılsımına bütün benliğimizle sarılırız. Biliriz ki, artması veya eksilmesi durumu, katlanılmaz sorunlar taşır bünyemize. ‘Üç’e sadık kalmak; ‘Üç’ü yaşatmak birinci öncelikli vazgeçilmezimiz kalacaktır her zaman.”

İnan Soyer, 22 Nisan 2008’de yayınlanan bu cümlelerinin ne anlama geldiğini, 15 Ocak 2009 tarihli yazısında şöyle açıkladı:

Gel bu işten vazgeç!..

“Bu satırlarla, İleri ve Yeni Ufuk gazetesi ile, yeni çıkacak Merhaba gazetesi sahiplerini muhatap almıştım. Merhaba gazetesi sahibine, ‘Bak arkadaş, meydanı boş zannetme. Biz hedef büyüttük, işin zannettiğin gibi kolay değil. Çıta artık daha yüksek. Gel bu işten vazgeç’ mesajı verirken…”

Soyer, yazısının devamında, “Ahmet Büyüksoy, uyarımı dinlemedi ve 4 Temmuz günü gazetesine ‘start’ verdi. .. Ve ‘tılsım bozuldu’.” diye yazdı.

Hiç yorum yok: