4 Ocak 2009 Pazar

Muhalefetin ‘ortak aday’ hayali suya düşüyor

Yozgat’ta AK Parti’ye karşı muhalefetin ‘ortak aday’ belirlemesi konusunda görüşmeler devam ederken, bu çalışmaların 29 Mart seçimlerinde muhalefet açısından büyük bir yenilgiye dönüşebileceğine dikkat çekiliyor.

Demokrat Parti Yozgat İl Başkanı Kıyasi Başgül’ün, AK Parti’ye karşı muhalefet partilerini ‘ortak aday’ çıkarmaya ikna etme çalışmaları devam ediyor. Yozgat medyasında sadece bir gazete tarafından desteklenen ‘ortak aday’ çalışmalarının başarıya ulaşma ihtimalinin çok düşük olduğu belirtiliyor.

MHP ve SP ‘ortak aday’ projesinde yok

Kapalı kapılar arkasında devam eden görüşmeler hakkında resmî bir açıklama yapılmıyor. Ancak, MHP ile SP’nin, ‘ortak aday’ projesine katılmayacakları belirtiliyor.

MHP’den AK Parti’ye, oradan da ANAP’a

‘Ortak aday’ çalışmalarında ismi öne çıkan eski Yozgat Belediye Başkanlarından Mehmet Erdemir’in ise, aday gösterilmesi hâlinde bile istikrarsız siyasî çizgisi sebebiyle beklenen desteği görmeyeceği ileri sürülüyor.

Daha önce MHP’den belediye başkanlığı yapan Mehmet Erdemir, 2002’de MHP’den istifa ederek 3 Kasım seçimlerinde AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçildi. 8 Mart 2005’te AK Parti’den istifa edip, 17 Mart 2005’te Anavatan Partisi’ne katılan Erdemir, 2007 yılının Kasım ayında Anavatan Partisi’nden de istifa etti.

Başarı sağlanamazsa toplu intihar olur

MHP ve SP’nin katılmayacağı, diğer partilerin görüşlerinin de resmen açıklanmadığı ‘ortak aday’ çalışmalarının hezimete dönüşebileceğine işaret ediliyor. ‘Ortak aday’ fikrini resmen ortaya atan DP İl Başkanı Kıyasi Başgül’ün, “ortak aday çıkarmazsak belediye başkanlığını yine AK Parti kazanacak” sözünün, yenilgiyi peşinen kabullenmek anlamına geldiğine dikkat çekiliyor. Muhalefet partilerinin seçime ‘ortak aday’la girip kaybetmelerinin, partilerin kendi adaylarıyla yenilgiye uğramalarından daha kötü bir etki uyandıracağına işaret edilirken, bunun siyasî bakımdan ‘toplu intihar’ anlamına geleceği ifade ediliyor.

Hiç yorum yok: