10 Ocak 2009 Cumartesi

Gazeteciler sadece 10 Ocak’ta hatırlanmasın

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Blediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle birer kutlama mesajı yayınladı.

Yozgat medyasının çalışanları ise, bu kutlamalardan dolayı memnuniyetlerini ifade etmekle birlikte, sadece 10 Ocak’ta hatırlanmak değil, sıkıntılarının kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasını istiyorlar. Diğer taraftan, gazeteciler de “Gazeteciler Günü”ne sahip çıkmamakla eleştiriliyor.

Vali Çiçek: Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle yayınladığı kutlama mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirtti.

Rektör Varinli: Basın, ilkeli ve özgür olmalı

Gazetecilerin, görevlerini icra ederken zor şartlar altında çalıştığını belirten Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de, “insanlar, basından aldığı bilgiler doğrultusunda hareket ederler” diyerek, basının önemine işaret etti.

Gazetecilerin, gazetecilik ilkelerini göz önünde bulundurarak haber yapma sorumlulukları bulunduğunu da hatırlatan Rektör Varinli, “Bütün bu sorumluluklarla birlikte, gazetecilere düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri özgür bir ortam ve belli başlı yasal hakların sağlanması gerekir” dedi. Bu hakların ancak kanunla sağlanabileceğini ifade eden Varinli, demokratik ve çağdaş bir ülke hâline gelebilmek için, basının özgür olması gerektiğini vurguladı.

Avşar: Özgür basın, düşünce özgürlüğünün lokomotifidir

AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar ise, basın özgürlüğüne vurgu yaptığı mesajında, AK Parti Hükümeti’nin bu konuda reform niteliğinde adımlar attığını ileri sürdü. Avşar, “Her türlü görüş, özgürce ve açıkça tartışılabilmelidir. Kamuoyunun bu etkinliğe kavuşabilmesi için lokomotif görevini de özgür ve demokratik basın görecektir” dedi.

Gazeteciler sadece 10 Ocak’ta hatırlanmasın

Yozgat medyasının çalışanları ise, “Gazeteciler Günü” münasebetiyle yayınlanan bu kutlamalardan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Ancak, Yozgat gazetecileri, sadece 10 Ocak’ta hatırlanmak değil, sıkıntılarının kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasını istiyorlar.

Gazeteciler, “Gazeteciler Günü”ne sahip çıkmadı

Diğer taraftan, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nün sadece mesajlar ve teşekkürlerle geçiştirilmesi de eleştiriliyor. Gazeteciler için ‘özel’ bir anlam taşıyan bu günün ‘özel bir toplantı’ ile daha verimli olarak değerlendirilebileceği halde, gazetecilerin bile buna teşebbüs etmemesi “basın, kendi gününe sahip çıkmadı” şeklinde yorumlandı. Yozgat medyası, bu güne özel bir yayın da yapmadı.

Gazeteci dernekleri faaliyete başlamalı

Yozgat’ta kurulmuş olan ancak uzun zamandan beri faaliyette bulunmayan meslek derneklerinin yeniden faal (aktif) hâle getirilmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Yozgat’taki 3 ayrı derneğin, gazetecilerle mülkî amirler ve Hükümet arasında köprü görevi üstlenebileceği belirtilerek, bu derneklerin yeniden faaliyete geçirilmesinin Yozgat basınının sıkıntılarının çözümünü kolaylaştıracağına dikkat çekiliyor. Yozgat’ta bu alanda faaliyet göstermesi gereken “Yozgat Gazeteciler Derneği” ile “Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti”’nin yanı sıra, “Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği” adı altında 3 ayrı dernek bulunuyor.

Hiç yorum yok: