10 Ocak 2009 Cumartesi

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti:
Gazetecilerin sorunlarının çözülmesini bekliyoruz

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, “Hükümetin, çalışan gazetecilerin yasalardan doğan sorunlarının çözümü için gereken hassasiyeti göstermesini” beklediklerini bildirdi.

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (YGYC) Başkanı ve Yozgat gazetesi sahibi Osman Hakan Kiracı, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, bütün çalışan gazetecilerin ‘basın bayramı’nı kutlayan Kiracı, çalışan gazetecilerin bu anlamlı gününü yayınladıkları mesajlarla kutlama nezaketini gösteren Yozgat Valisi Amir çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ile diğer ilgili ve yetkililere de teşekkür etti.

Buruk kutlama

YGYC Başkanı Kiracı, mesajında, “48 yıl önce Türk gazetecilerine 212 sayılı yasa ile önemli haklar getirdiği için ülkemizde basın bayramı olarak ilan edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, geçen yıl gazetecilerin meslekî yıpranmadan doğan haklarının kaldırılması sebebiyle bu kez buruk bir şekilde kutladıklarına” işaret etti.

Gazetecilerin sorunlarının çözümünü bekliyoruz

Ülkemizde çalışan gazetecilerin gününün ilân edildiği 10 Ocak 1961 tarihinden bugüne, çalışan gazetecilerin artık çağımız şartlarının gerisinde ve yetersiz kalan yasalardan doğan birtakım sorunların halen çözümlenememesinden kaygı duyduklarını” ifade den Kiracı, “Bu nedenle hükümetin, çalışan gazetecilerin, yasalardan doğan sorunlarının çözümü için gereken hassasiyeti göstermelerini sabırla bekliyoruz” dedi.

Kiracı, 10 Ocak Basın Bayramı’nın bütün basın camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cemiyetin varlığını göstermesi memnuniyetle karşılandı

Uzun zamandan beri sessiz kalan Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin, bu sessizliğini bozarak varlığını hissettirmesi, basın camiasında memnuniyetle karşılandı. Şimdi, Yozgat medyasını yakından takip eden bütün Yozgatlılar, Cemiyet’in yeniden faal hâle getirilmesini bekliyor.

Hiç yorum yok: