30 Nisan 2011 Cumartesi

Bahçeli hükümeti yolsuzluk ve bölücülükle suçladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat’ın 7 ilçesinde düzenlenen mitinglerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yolsuzluk ve bölücülük yapmakla suçladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Nisan Cumartesi günü Yozgat’ın Yenifakılı, Boğazlıyan, Çandır, Sarıkaya, Saraykent, Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerinde halka hitab etti.

İlçe mitinglerinde AK Parti Hükümeti’ni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Bahçeli, yaklaşık 9 yıllık iktidarı süresince hükümetin hiçbir vaadini yerine getirmediğini ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan’ın, 2002 seçimlerinde seçime giremediğini ancak daha sonra yapılan bir kanun değişikliği sayesinde ara seçimle önce milletvekili daha sonra da Başbakan olduğunu hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

EBK’ya 16 milyon Liralık yatırım yapılacak, Yozgat Orta Anadolu’da hayvancılığın merkezi olacak

Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Muhammet Kaya, Yozgat’ta EBK’ya devredilen Et ve Süt Entegre Tesisleri’ne 16 milyon Liralık yatırım yapacaklarını; 70’i işçi 26’sı memur statüsünde toplam 96 personel istihdam edileceğini açıkladı.

Yozgat’ın sınır komşuları Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Çorum’u içine alan bölgede 200 bin baş besi hayvanı olduğunu belirten Kaya, Yozgat’taki tesislerin günlük 100 büyükbaş, 300 küçükbaş kesim kapasitesi olduğunu, dolayısıyla da tesislerin tam kapasite ile çalışan bir bölge tesisi hâline geleceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da, “Bölgede bir et kombinası yok. Yozgat bundan sonra tüm Orta Anadolu’ya hitap edecek. Bu tesis, bölgemizde hayvancılığın gelişmesini ve Yozgat’ı hayvancılığın merkezi haline getirecektir” diye konuştu.

EBK Yozgat tesislerinin açılışını, 17 Mayıs’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

29 Nisan 2011 Cuma

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na:
Açık denizde alabora olup gideceksin

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için daha önce ‘manşetle gelen manşetle gider’ dediğini hatırlatarak, “Şimdi manşetlerle yelkenlerinin şiştiğini zannediyor. Yarın o manşetler ardından çekilince, açık denizde alabora olup gideceksin” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Alevi kültürüyle yetişmiş Tuncelili bir siyasetçi olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Hacı Bektaş-ı Veli’ye saygısı olduğunu zannediyorum. Eğer Hacı Bektaş-ı Veli’ye saygısı varsa, Hacı Bektaş-ı Veli diyor ki, Eline, diline, beline hakim ol” dedi.

Yozgat, tarımsal alanlarının yarısını kullanıyor,
bu alanların da çok azını sulayabiliyor

Yozgat İl Tarım Müdürü Ünal Koçak, Yozgat’ta 1 milyon 341 bin hektarlık tarımsal alanın sadece 780 bin hektarlık alanını kullanabildiğini, bu alanın da çok az bir kısmının sulanabildiğini söyledi. Yozgat tarımında ürün çeşitliliği de olmadığını belirten Koçak, “Üretim deseninde sadece şeker pancarı, baklagil ve hububat görülmektedir” dedi.

İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerin Tarım Müdürleri ile Tarla bitkileri ve Hayvancılık Araştırma Enstitülerinin temsilcileri, Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ndeki Mehmetoğulları Otel’de toplantı yaparak, çayır, mera, yem bitkileri ve hayvancılığın sorunlarını masaya yatırdılar.

Toplantıya Yozgat, Ankara, Çorum, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri ve Sivas Tarım İl Müdürleri, Tarla Bitkileri ve Hayvancılık Araştırma Enstitülerinin temsilcileri ile üniversiteden temsilciler katıldı.

28 Nisan 2011 Perşembe

Başbakan Erdoğan 17 Mayıs’ta Yozgat’ta

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayıs’ta Yozgat’a gelerek Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitab edecek.

Başbakan Erdoğan, kısa bir süre önce Et ve Balık Kurumu’na (EBK) devredilen Et ve Süt Entegre Tesisleri’nin açılışını da yapacak.

Yaşar Holding bünyesindeki Pınar Gıda Grubu’na bağlı olarak kurulan Anadolu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., “Orta ve Doğu Anadolu Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında 2000 yılında Yozgat’ta faaliyete geçmişti. Mülkiyeti Yozgat Belediyesi’ne ait olan ve Pınar Şirketi tarafından işletilen Et ve Süt Entegre Tesisi, kira sözleşmesinin sona ermesinin ardından Et ve Balık Kurumu’na devredilmişti.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, geçen yıl 17 Mayıs’ta Yozgat’a gelerek, tesislerde incelemelerde bulunmuştu.

MHP seçim karargâhı törenle açılıyor

MHP Yozgat İl Başkanlığı, Sinema Sokak Hitit Oteli arkasında bulunan seçim karargâhının açılışının 29 Nisan Cuma günü saat 14.00’te yapılacağını bildirdi.

Cemil Çiçek’e ‘Yılın Devlet Adamı’ ödülü

Kuruluşunun 17. Yılını kutlayan “Siyaset Dergisi” tarafından verilen geleneksel “Yılın En İyileri” ödülleri sahiplerini buldu.

“Yılın Devlet Adamı” ödülüne lâyık görülen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Marifet iltifata tâbidir” dedi.

Atmalıoğlu: Yıldırım’ı 4 dönemdir aday yapan
Bahçeli de istifa etmeli

Ülkücü camia, skandal görüntüleri ortaya çıkan Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu’nun istifalarını yeterli bulmadı.

Bağımsız Ülkücüler Platformu Başkanı Seyfi Atmalıoğlu, Devlet Bahçeli’nin 4 dönemdir Recai Yıldırım’ı Adana 1. sıradan milletvekili adayı gösterdiğini belirterek, “Bu yönetimin oluşmasında Bahçeli’nin kusuru büyük. Kendisi de istifa etmeli” dedi.

Skandal görüntülere en büyük tepki ülkücülerden:
Metin Çobanoğlu, genel merkezde saldırıya uğradı

Skandal görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından görevinden istifa eden ve adaylıktan çekilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, parti genel merkezi önünde öfkeli ülkücülerin saldırısına uğradı.

Hükümet Kabalı Köyü’nün sesini duydu: Maliye Bakanlığı, gerekli ödeneği Özel İdare’ye aktaracak

Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’ne bağlı Kabalı Köyü’nde başlatılan ve bütünüyle tamamlandığında yılda 60 milyon Lira gelir getirmesi planlanan “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi”ne hükümetten destek geliyor.
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Kabalı Köyü sakinlerinin, damla sulama sistemi tesis etmek için hükümetten taleb ettikleri ödeneğin temin edileceği müjdesini verdi.

“Yozgat” gazetesini ziyareti sırasında gazetenin sahibi Osman Hakan Kiracı’nın konuya dair sorusunu cevaplayan Bozdağ, “Kabalı Köyü sakinleri merak etmesinler; çalışmalarımızı sürdürüyoruz. O yöreye damla sulama sistemi kurulacaktır” dedi. Bozdağ, şu açıklamada bulundu:

27 Nisan 2011 Çarşamba

Bahçeli, Çınarer’in “bozkurtların mabedi” dediği Yozgat’ta, merkeze değil ilçelere gidecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Nisan Cumartesi günü Yozgat’ın Yenifakılı, Boğazlıyan, Çandır, Sarıkaya, Saraykent, Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerini ziyaret edecek.

MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, MHP Genel Merkezi’nin, “Bozkurtların mabedi” ve “MHP’nin kalesi” Yozgat’a ‘büyük bir siyasî kadroyla çıkarma yapacaklarını’ duyurdu.

Geçen yıl 12 Eylül’de yapılan referandum sonucunda MHP’nin kalelerini kaybettiği yorumları yapılmıştı. Bu yorumlara tepki gösteren Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, “Yozgat zaten hiçbir zaman MHP’nin kalesi olmadı ki” demişlerdi.

Böbrek hastalarını diyalize götüren
servis aracı takla attı: 3 ölü 2 yaralı

Akdağmadeni İlçesi’nden Yozgat’taki bir diyaliz merkezine böbrek hastalarını taşıyan servis aracı, ön tekerleğinin patlaması sebebiyle Sorgun İlçesi’nde takla attı.

Kazada, Mübeccel Nalbant, Alaattin Kılıç ve Hatice Öztürk olay yerinde hayatını kaybetti. servis şoförü Ali Özkan Yılmaz ve Seliha Bulut ise ağır yaralandı.

Sinema filmi “Yozgat Blues”a 35 bin dolar ödül

30. İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl altıncısı düzenlenen Uzun Metrajlı Film Geliştirme Atölyesi Ödülleri açıklandı.

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un “Yozgat Blues” isimli film projesine Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 bin, Melodika da 25 bin Dolar ödül verdi.

Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ilk filmi olan ve bir müezzin ile bir rahibenin platonik aşkını konu alan “Uzak İhtimal”, Rotterdam Film Festivali’nde birinci olmuştu.

Coşkun’un, senaryosunu Tarık Tufan’ın yazdığı “Yozgat Blues” isimli filminde ise, Yozgat’ta yaşayan bir berber kalfasının şehre gelen bir şarkıcı ile yaşadığı ilişki ve Anadolu’daki ‘üzeri örtük ahlâk anlayışı’ konu edilecek.

26 Nisan 2011 Salı

Radikal yazarı Prof. Dr. Ahmet İnsel’den
Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’e “katil” ithamı

‘Millî Şehit’ Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, idam edilişinin yıldönümünde İstanbul’un Kadıköy İlçesi’ndeki mezarı başında düzenlenen bir törenle anılmıştı.

Radikal gazetesi yazarı ve Galatasaray Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnsel, anma törenine Boğazlıyan Kemal Bey Lisesi öğrencilerinin de katıldığını belirterek, çocuklara nefret suçu işletildiğini ileri sürdü.

Prof. Dr. Ahmet İnsel, Radikal gazetesinde yayınlanan “Katilden milli kahraman olur mu?” başlıklı yazısında, Boğazlıyan Kaymakamı ve daha sonra Yozgat Mutasarrıf Vekili olan Kemal Bey’in, ‘Yozgat Ermenilerinin katledilmesini düzenlemekten idam cezasına çarptırıldığını’, daha sonra ise TBMM tarafından ‘Millî Şehit’ ilân edildiğini hatırlattı. İnsel, “Bu ülkenin insanlarına, çocuklarına, suçludan kahraman yaratmayı önce devlet öğretiyor” diye yazdı.

Prof. İnsel, yazısının sonunda, Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’i millî kahraman olarak görenlerin, Bosnalı Müslümanları katleden Miloseviç’in de milliî kahraman olduğuna için için inandıklarından emin olduğunu kaydetti. İnsel, şunları yazdı:

Bozdağ: Küfürde Sayın Bahçeli’yle yarışamayız

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Hakaret, sövme ve küfür konusunda biz Sayın Bahçeli ve ekibiyle yarış yapamayız” dedi.

Bozdağ, seçim bölgesi Yozgat’ta, AK Parti Yozgat Milletvekili adayları Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Abdülkadir Akgül, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Başkanı Fahri Açıkgöz ile birlikte, bazı sivil toplum ve basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı Yozgat Büro Müdürlüğü’nü ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki ‘Bozkurtlar’ polemiğini de değerlendirdi. Bozdağ, şöyle konuştu:

Yozgat’ta, belediyelerde maaş sıkıntısı çeken 650 işçi, torba yasa sayesinde başka kurumlara geçti

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız, 471’i Hizmet-İş’e bağlı olmak üzere Yozgat genelinde toplam 650 işçinin Emniyet ve Milli Eğitim’e bağlı kurumlara geçtiklerini bildirdi.

İşçilerin başka kurumlara geçmesinin sendikaları açısında kötü, belediyeler ve işçiler açısından iyi olduğunu ifade eden Zararsız, şu açıklamada bulundu:

Ekici’nin damadı da Iğdır’dan liste başı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici Yozgat’tan, damadı Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Sinan Oğan ise Iğdır’dan liste başı olarak seçime giriyor.

Ekici, damadı Oğan’ın aday gösterilmesini, “Kayınpederlikten değil, kariyerden listede. Ailemden birisiyle aynı listede yer almaktan da şeref ve onur duyuyorum. Sinan’ın bağlantısı akrabalıkla ilgili değil” sözleriyle değerlendiriyor.

Son dönemde ekranda en fazla görülen isimlerden olan Oğan, Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGIMO) doktora yaptı.

Türkeş, damadını adaylıktan çekmişti

‘Akraba adaylar’ konusu, 1995 seçimlerinde MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in başını ağrıtmıştı. Türkeş, ‘Aile partisi miyiz?’ eleştirileri üzerine, damadı Hamit Homriş’i adaylıktan çekmişti.

MHP’de Hatay milletvekili Turan Çirkin de listenin birinci sırasındaki yerini kardeşi Şefik Çirkin’e bırakmıştı.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Bedri Baykam’ı bıçaklayan Çelikel, taksi şoförüne “Yozgat Çayıralan’ı biliyor musun?” diye sormuş

Ressam Bedri Baykam’ı ve asistanı Tuğba Kurtulmuş’u bıçaklayan Mehmet Çelikel’in olaydan sonra bindiği taksinin şoförüne “Yozgat Çayıralan’ı biliyor musun?” diye sorduğu ileri sürülüyor.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde “Ressamı indirdim inşallah ölmüştür” başlığıyla yayınlanan haberin ilgili bölümünde şu ifadeler yer alıyor:

25 Nisan 2011 Pazartesi

TSO ve Belediye, birlikte toptancı hali kuracak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile birlikte Toptancı Hali kuracaklarını bildirdi.

Yozgat’ta toptancı hali bulunmadığı için esnaf ve üreticilerin zorluk çektiğini belirten Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Toptancı Hali yasası bir yıl ertelendi ancak biz, Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte üniversite yolu üzerine yaklaşık 40 dekarlık alan üzerine toptancı hali kurmak için çalışmalara başladık” dedi.

TSO Başkanı Metin Özışık da, Toptancı Halinin Yozgat için çok isabetli bir karar olduğunu belirterek, “Üretici, haliniz yoksa irsaliye kesemiyor ve dolayısıyla ceza yiyor. Bu nedenle toptancı halinin biran önce faaliyete geçmesini istiyoruz” diye konuştu.

(Kaynak: nevsehirmedya.com)

AB, yerel TV programlarına da hibe desteği veriyor

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (AR-GE) biriminin internet sitesinde yer alan bilgiye göre Avrupa Birliği, AB konulu televizyon programlarına hibe desteği veriyor.

www.argeyozgat.com isimli sitede, bu konuda şu bilgi veriliyor:

“Türkiye’de kamuoyunun Avrupa Birliği konusunda doğru bilgilendirilmesini amaçlayan, ulusal ya da yerel düzeydeki TV programlarına hibe desteği verilecek.

AB sürecinin Türkiye’ye getirilerini, diğer AB ülkelerindeki deneyimleri anlatacak programlar destekten yararlanabilecek.

20 Haziran 2011’e kadar başvurusu yapılabilecek projenin bütçesi 600 bin Euro.

(Yozgat Muhabir)

TESKOMB’un gölgesi Boğazlıyan’a düşer mi?

AK Parti Yozgat Milletvekili ve 12 Haziran seçimi dördüncü sıra adayı Abdülkadir Akgül, milletvekili olmadan önce, kısa adı TESKOMB olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin başkanıydı.

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’nde yayın yapan bogazliyanmedya.com isimli haber sitesi, buradan hareketle, Boğazlıyan Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanının 12 Haziran seçiminde nasıl bir tavır alacağının merak edildiğini yazdı.

“Partili ve partisiz vatandaşların aklındaki soru?” başlığıyla yayınlanan bir paragraflık haber-yorum’da şu ifadeler kullanılıyor:

24 Nisan 2011 Pazar

CHP İl Başkanı Kaytan: AK Parti iktidarı, en çok oyu aldığı illerden birisi olan Yozgat’ı mağdur etti

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Yozgat’ın 2002’den bu yana AK Parti’ye en çok oy veren ilk 10 il arasında yer almasına rağmen, iktidar tarafından mağdur edildiğini ileri sürdü.
Kaytan, iktidara geldiklerinde Yozgat’ın bütün sorunlarını çözeceklerini iddia etti.

Kabalı Köyü’nden Başbakan’a çağrı: Kömür ve gıda yardımı değil ‘damla sulama sistemi’ istiyoruz

Kabalı Köyü’nün, Özışık’ın şikâyet ettiği, Bozdağ’ın ‘gidereceğiz’ dediği sıkıntısı neydi?

Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’ne bağlı Kabalı Köyü sakinleri, büyük bir işbirliği başarısı göstererek, yurt dışına meyve ihracına yönelik bir şirket kurdu. 600 tarlayı birleştiren köylüler, meyve üretip ihrac ederek yılda 200 bin Lira kâr elde etmeyi planlıyor.

Ancak köylüler, bu kadar büyük bir alanı sulamak için ihtiyaç duyulan damla sulama sistemini kurmak için gerekli krediyi temin edemedi.

Kabalı köyünden Ömer Aslan, “Başbakan’ımız Recep Tayyip Erdoğan’dan köy halkı olarak kömür ve gıda yardımı istemiyoruz, biz damla sistemi kurulmasını istiyoruz” diyor.

Kabalı Köyü, teşebbüslerinin önündeki engeli aşabilirse, köy örnek bir ekonomik başarı elde edecek. Sıkıntı giderilemezse, harcanan emekler ve beslenen umutlar sönecek. İşte, Kabalı Köyü’nün sıkıntısı ve Başbakan Erdoğan’a ‘bize destek ol’ çağrısı:

Kayapınar Köyü süt sığırcılığı projesi için
Tarım Bakanlığı’ndan beklenen ek kredi çıktı

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Kayapınar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, tarım ve hayvancılık alanında hazırlanan dev projeyi kararlılıkla sürdürüyor.

Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cemil Bozdemir, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın destekleri ile kurulan kooperatif tarafından hazırlanan 2 milyon 400 bin Liralık Süt Sığırcılığı Damızlık Düve Yetiştiriciliği Projesi için Tarım bakanlığından talep ettikleri ek kredinin çıktığını kaydetti.

Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulumu tamamlanma aşamasında olan modern tesislerde, damızlık süt sığırcılığı ile et ve süt ürünleri üretimi yapılacak.

Kooperatifi Başkanı Cemil Bozdemir, şu açıklamada bulundu:

Evciler’de ev yapana bir kamyon kum bedava

Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’ne bağlı Evciler Beldesi’nde belediye, yapılan her konut için ücretsiz olarak bir kamyon kum veriyor.

Evciler Belediyesi’nin internet sitesinin “Hizmetler” bölümünde, “Her yapılan konut için belediyemiz tarafından bir kamyon kum bedelsiz olarak verilmekte ve araç gereç yardımı yapılmaktadır” ifadesi yer alıyor.

Aynı bölümde, beldenin köy statüsüne düşmemesi için CHP’li Belediye Başkanı Haşim Dalaslan’ın yaptığı çalışmalar sonucunda belde nüfusunun 2 bin 61’e yükseldiği kaydediliyor.

(Yozgat Muhabir)

23 Nisan 2011 Cumartesi

23 Nisan, renkli gösterilerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bozok Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen renkli gösterilerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çeleklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Çocuk Bayramı münasebetiyle, Sakarya İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri Muhammed Turan Çalışkan ve Büşra Nur Güner, Okul Müdürü Celalettin Bacanlı ile birlikte Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Vali Necati Şentürk Makamını temsili olarak Muhammed Turan Çalışkan’a devretti.

Çocuk Bayramı’nın öteki yüzü

Yozgat’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı Bozok Şehir Stadyumu’nda pek çok çocuk öğrencilerin gösterilerini izlerken, bazı çocuklar ise izleyicilere su, meyve suyu, çekirdek satarak harçlıklarını çıkarmaya çalışıyorlardı.

7. sınıf öğrencisi Abdulselim Çalışkan, çekirdeğin paketini 50 kuruşa sattığını belirterek, “Kazandığım para ile okul harçlığımı çıkartıyorum, bir kısmını da anneme veriyorum. Biz bayramda çekirdek satıp para kazanmaya çalışıyoruz” dedi.

Mehmet Durak da, pamuk şekerin tanesini 1 liraya sattığını belirterek, kazandığı paranın bir kısmını annesine verdiğini, bir kısmını da okul harçlığı olarak kullandığını söyledi.

(Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr / Ömer Ertuğrul)

22 Nisan 2011 Cuma

400 yataklı hastane için ihale süreci devam ediyor

Yozgat’ta yapımı planlanan 400 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası ihalesiyle ilgili 8 firmaya yeterlilik verildi.

Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi uzman Dr. Bekir Cahit Kayhan, yapılacak hastanenin helikopter ambulans pisti, acil giriş, yataklı tedavi birimleri, muayene odaları gibi daha bir çok hizmete yönelik modern bir binada hizmet vereceğini kaydetti.

Ekici: Yozgat’tan en az 2 milletvekili çıkaracağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Teşkilatı, aday tanıtım toplantısını Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde gerçekleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, toplantıda yaptığı konuşmada, “Biz bu şehirde en az iki tane milletvekili istiyoruz ve alacağız” iddiasında bulundu.

Siyasetin en kötü olduğu dönemlerin, demokratik hayatın tek partiye aşırı çoğunluk verdiği dönemler olduğunu ve demokrasinin her zaman kötüye gittiğini ileri süren Ekici, Türk bayrağının yanına terör örgütü PKK’nın bayrağını asmak isteyenler olduğunu ifade ederek, bundan AK Parti’yi sorumlu tuttu.

AK Parti’nin aday göstermediği aday adayları da seçim çalışmalarına aktif olarak katılacaklar

AK Parti’nin Yozgat’tan aday göstermediği aday adayları, küskünlük göstermeden seçim çalışmalarında aktif olarak görev alacaklarını bildirdiler.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, “Listeye giremeyen adaylarımız bu süreçte gösterdikleri olgun ve sağduyulu davranışları ile partimizin aile bağlarının ne kadar büyük ve güçlü olduğunu göstermiştir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da, “Başka yerlerde ‘listeye giremedim’ diyerek istifalar oldu, spekülasyonlar oldu. Yozgatımızda listeye giremeyen arkadaşlarımız, sanki aday olmuş gibi çalışacaklarını ifade ediyorlar” diyerek, listeye giremeyen aday adaylarının gösterdikleri olgunluktan dolayı teşekkür etti.

Bozdağ: Kabalı Köyü’nün sıkıntısını gidereceğiz
Şentürk: Yakında soğuk hava deposu yapacağız

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, 2. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde, ‘Tarım ve hayvancılık alanında 2 önemli projemiz var ama Bakanlık ve devlet kurumları destek vermiyor’ şeklinde serzenişte bulundu.

Özışık’ın serzenişi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Ziraat Bankası Genel Müdürü’nün Kabalı Köyü’nde inceleme yapacağını belirterek, Meyve Üretim Merkezi’ndeki sıkıntıyı gidereceklerini söyledi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, TSO’nun “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi”nin kendisinin de üzerinde önemle durduğu projelerden birisi olduğunu söyledi. Şentürk, Yozgat Muhabir’in sık sık gündeme getirdiği soğuk hava deposu konusunda da bir müjde verdi. Şentürk, çok yakında deponun temelini atacaklarını bildirdi.

21 Nisan 2011 Perşembe

Tarım Fuarı’nda Yozgat’a müjde üstüne müjde

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde Yozgat’a müjdeli haberler verildi.

Yozgat Ziraat Odası ile Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nda düzenlenen “2. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı” törenle açıldı.

Açılış törenine, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Adayı Yusuf Başer, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Dünya Yozgatlılar Günü”nde duyurulan
Yozgat Birliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş kuruldu

Yozgat’ta tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere öncülük etmek ve destek olmak amacıyla, kısa adı YOBİTAŞ olan “Yozgat Birliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş.”nin kurulduğu bildirildi.

YOBİTAŞ, dernek bünyesinde mi?
Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği’nin internet sitesinde “Verdiğimiz sözü tuttuk / Yozgatlıya büyük müjde” başlığıyla yayınlanan duyruda, merkezi Yozgat olan YOBİTAŞ’ın, çok ortaklı bir anonim şirket olarak 18 Nisan 2011 tarihinde resmen kurulduğu kaydedildi. Yapılan açıklamada, Kâzım Ekinci başkanlığındaki Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’nun yönetime geldikleri ilk günden beri üzerinde çalıştıkları ve 23 Haziran 2010 tarihinde İstanbul WOW otelde ilki kutlanan “Dünya Yozgatlılar Günü”nde duyurulan projenin 18 Nisan’da resmen gerçekleştirildiği ifade edildi.

Tarım Fuarı, Eylül’den Nisan’a alındı
Fuara 22’si Yozgat’tan 98 firma katılıyor

Birincisi geçen yıl 23-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı”nın ikincisi, bu yıl 21-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yozgat Ziraat Odası ile Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nda düzenlenen “2. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı”, bu gün saat 13.00’te açılıyor.

TSO Başkanı Metin Özışık, fuara 22’si Yozgat’tan 76’sı şehir dışından olmak üzere, toplam 98 firmanın katıldığını bildirdi.

20 Nisan 2011 Çarşamba

Ameleler için korunak yaptıran Başer,
Hayri İnal Konağı’nda sıkıntılarını dinledi

Bir süre önce amele durağına ameleler için korunak yaptıran Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hayri İnal Konağı’nda işçilerle bir araya geldi. Birlikte arabaşı yutan Başer, işçilerin sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

İşçilerle birlikte olmaktan mutlu olduğu dile getiren Başer, şu açıklamada bulundu:

Bozdağ: 22 ilde Bölge Şehir Hastaneleri kurulacak
Ankara’dakinde ne varsa Yozgat’takinde de olacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 22 ilde bölge şehir hastaneleri kuracaklarını belirterek, “Örneğin Ankara’daki şehir hastanesinde ne varsa İstanbul’dakinde de aynısı olacak, İzmir’dekinde de aynısı olacak, Yozgat’takinde de aynısı olacak” dedi.

TV 24’ün canlı yayınına konuk olarak katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu’nun iptal kararını değerlendirdi.

TPPD Genel Müdürü Şahbaz: Millî petrol şirketimizi ve polisimizin kurduğu Polsan’ı destekleyin

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) markası TP Petrol Dağıtım ile Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın (Polsan) işbirliğinin sonucu olan ilk akaryakıt istasyonu, Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne bağlı Saray Beldesi’nde törenle hizmete açıldı.

Törene Yozgat Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fazlı Öcal, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdürü Harun Şahbaz, Polsan Yönetim Kurulu üyelerinden Oğuz Karakuş ve Şeref Aslan, emniyet müdür yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

Askerden sonra polis de akaryakıt işine giriyor
Polsan’ın hizmet sunacağı ilk şehir Yozgat olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin istasyon ağı kuracağını açıklamasının ardından, kısa adı Polsan olan “Polis Bakım ve Yardım Sandığı” da sektöre girme kararı aldı.

OPET-Mehmetçik Vakfı ortaklığının benzerini TP Petrol ile kurmaya hazırlanan Polsan, öncelikle 6 istasyon açmayı planlıyor. Polsan’ın hizmet sunacağı ilk şehir ise Yozgat olacak. İlk istasyon, Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde bu gün hizmete açılıyor.

19 Nisan 2011 Salı

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Açıkgöz, istifa etti
Gazeteci Mermertaş: Davul zurna, işin teferruatı…

AK Parti Yozgat İl Başkan Yardımcısı Ali Açıkgöz, görevinden istifa etti.

Ali Açıkgöz’ün, aday listelerinin açıklandığı gün AK Parti İl Başkanlığı önünde davul zurna çaldırdığı; üçüncü sıra adayı Yusuf Başer’e yakınlığı ile bilinen Açıkgöz’ün bu tavrının, teşkilatta rahatsızlığa sebep olduğu ileri sürülmüştü.

18 Nisan 2011 Pazartesi

AK Parti Yozgat adayları ekranda

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’nde partisi adına yarışacak adayları kamuoyuna tanıttı.

Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısı, bazı televizyon kanallarından canlı olarak yayınlandı.

İsimleri anons edilerek sahneye gelen AK Parti Yozgat adayları Bekir Bozdağ, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer ve Abdülkadir Akgül ile İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Başbakan Erdoğan ile birlikte el ele tutuşarak seyircileri selâmladılar.

(Yozgat Muhabir)

Çayıralan Belediyesi 15 geçici işçi alacak

İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğü’nün ilânına göre, Yozgat’ın Çayıralan Belediyesi, geçici olarak çalıştırılmak üzere, en az ilkokul mezunu 15 beden işçisi arıyor.

İlânda, Çayıralan İlçesi’nde ikamet eden adayların tercih edileceği belirtiliyor.

Kura çekimi 9 Mayıs 2011 tarihinde 14.00-15.00 saatleri arasında yapılacak.

(Kaynak: isilan.org)

Altyapı çalışmaları Köseoğlu Mahallesi’nden başladı; 1 caddenin maliyeti 1 milyon Lira

Yozgat Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte, altyapı çalışmalarına yeniden başladı.

Köseoğlu Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki su ve kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Başer, burada yaptığı açıklamada, “Bu caddenin maliyeti asfaltla birlikte 1 milyon lirayı bulmaktadır” dedi.

17 Nisan 2011 Pazar

Gelingüllü Barajı’nda Jet Ski yarışmaları yapılacak

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Jet Ski Teknik Kurul Başkanı Cenk Sezgin, bu yıldan itibaren Yozgat Gelingüllü Barajı’nda da Jet ski yarışmaları ve gösterileri düzenleyeceklerini bildirdi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Jet Ski Teknik Kurul Başkanı Cenk Sezgin, turizm sezonu öncesinde Bodrum’daki jet ski kullanılan su sporları merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Jet Ski sporunun sadece kıyı bölgelerinde değil Türkiye’nin dört bir köşesinde yaygınlaşması için federasyon olarak projeler ürettiklerini belirten Sezgin, şu açıklamada bulundu:

16 Nisan 2011 Cumartesi

Çiçek: Durmak yok, hizmete devam

AK Parti’den 3 dönem Yozgat Milletvekilliği yapan ancak 12 Haziran seçimleri için aday gösterilmeyen Mehmet Çiçek, basının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. Çiçek, Yozgat’a ve partisine hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

12 Haziran seçiminde Yozgat’ın 4 milletvekilliğinin 4’ünü de AK Parti’nin alacağına olan inancını dile getiren Çiçek, seçim döneminde bütün partililerle birlikte çalışacaklarını kaydetti.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek’in Çapanoğlu Kent Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği toplantıya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve AK Parti İl Yöneticileri de katıldı.

Tren kazasında ölen iki kardeşin cenazesi, Sorgun’un Gözbaba Köyü’nde toprağa verilecek

Kayseri’de hemzemin geçitten araçlarıyla geçmeye çalışırken trenin altında yaklaşık 300 metre sürüklenerek hayatını kaybeden Ruhi ve Zahir Aslan kardeşlerin Yozgat’taki köyüne ateş düştü.

Kaza, sabaha karşı Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Fuar Kavşağı’ndaki hemzemin geçitte meydana geldi. A.Ş. isimli makinistin kullandığı 51511 sefer sayılı yolcu treni, sabah saat 04.00 sıralarında hemzemin geçitten geçerken Zahir Aslan yönetimindeki 66 LR 707 plakalı özel araçla çarpıştı. Hemzemin geçitte yaklaşık 300 metre sürüklenen araçta, sürücü Zahir Aslan ve kardeşi Ruhi Aslan feci şekilde hayatını kaybetti.

Yozgat’ta 538 aile daha ev sahibi oldu

Kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Yozgat’ın merkez ilçesinde inşaatları tamamlanan 538 adet konut, yapılan kura çekimi sonucunda sahiplerini buldu.

Yozgat Belediyesi Düğün Salonu’nda noter huzurunda yapılan kura çekimiyle 538 adet 1+1 sosyal konutun sahipleri belirlendi.

Yozgatlı İçişleri Bakanı Osman Güneş,
Yozgat Valisi ile seçim güvenliğini görüştü

İçişleri Bakanı Osman Güneş, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi öncesinde genel asayiş durumu hakkında değerlendirme toplantısı yapmak üzere, 16 Nisan Cumartesi günü Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etti.

Yapılan görüşmeye Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Engin Ünalan, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fazlı Öcal da katıldı.

Bakan Güneş, ziyareti hakkında şu açıklamada bulundu:

15 Nisan 2011 Cuma

Sabah ekonomi muhabiri Yoldaş:
Uranyum haberim yüzde yüz doğru

Sabah gazetesi ekonomi muhabiri Bülent Aytaç Yoldaş, Avustralyalı “Anatolia Energy” şirketinin, Sorgun’un 3 köyünde uranyum aramak üzere sondaj kuyuları açacağına dair haberinin ‘yüzde yüz doğru’ olduğunu söyledi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sabah’ın haberi konusunda İHA muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar bilgim dahilinde Yozgat il genelinde uranyum madeni çıkarılması konusunda bir çalışma bulunmamaktadır. İlimizde böyle bir çalışma yapılmış olsa benim bilgim olurdu” demişti.

Bozok Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Varinli,
115 öğretim üyesinin 30’unun oyunu alabildi

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, rektör seçimi için yapılan oylamada 115 öğretim üyesinden 30’undan oy alabildi. Adaylardan Prof. Dr. Tamer Uçar da Varinli ile aynı sayıda oy aldı.

Bozok Üniversitesi Rektörlük seçimi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Divan Başkanlığı’na Prof. Dr. İlhan Günaydın, üyeliklere Doç. Dr. Recep Şahingöz ve Yardımcı Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu seçildi. 115 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde 1 oy boş çıktı. Yapılan oylama sonucunda, adayların aldıkları oylar şöyle:

14 Nisan 2011 Perşembe

Avustralyalı Anatolia Energy,
Sorgun’un 3 köyünde uranyum arayacak

Sabah gazetesinde yayınlanan habere göre, başkanlığını bir Türk’ün yürüttüğü Avustralya merkezli Anatolia Energy, Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Temrezli Köyü’nün yakınlarında değer seviyesi yüksek uranyum kaynağı tespit etti. Anatolia Energy, Temrezli, Akoluk ve Mehmetbeyli köylerinde toplam 20 sondaj kuyusu açarak uranyum arayacak.

Durumu “ köylere uranyum piyangosu” olarak değerlendiren Bülent Aytaç Yoldaş’ın Sabah gazetesinde yayınlanan haberi şöyle:

Varinli: Üniversitemiz, Yozgat’ın lokomotifi oldu

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 2006 yılında kurulan üniversitenin geçen 5 yıl içinde büyük bir gelişme ve ilerleme gösterdiğini belirterek, “Üniversitemiz, ilimizin lokomotif gücü olarak başı çekmeye devam etmektedir” dedi.

Bozok Üniversitesi, Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajrettin Kuçi’ye Fahri Doktora unvanı verdi.

Düzenlenen törene; Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajrettin Kuçi, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yavuz Karaaslan, İdare Mahkemesi Başkanı Recep Kılıç, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Priştina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Naser Mırasori, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Soykan, Prof. Dr. Emin Yıldırım, Priştina ve Bozok Üniversitesi dekan ve öğretim elemanları ile çok sayıda konuk ve öğrenciler katıldı.

Asansörde sıkışan 2 çocuğu kurtaran polis öldü

Diyarbakır’da oturduğu apartmanın asansöründe sıkışıp kalan 2 çocuğu kurtardıktan sonra kabinin aniden hareket etmesi sonucu kapı ile kabin boşluğu arasında kalarak ağır yaralanan polis memuru 25 yaşındaki Mehmet Mete kurtarılamadı.

Mete, bu gün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat’a gönderildi.

Habertürk yazarı Tezel: Sarıkaya’ya mutlaka gidin

Habertürk gazetesinin sosyal güvenlik uzmanı ekonomi yazarı Ali Tezel, kendi adını taşıyan internet sitesinde okuyucularına, “Türkiye’nin tam ortasına (Sarıkaya’ya) mutlaka gidin” tavsiyesinde bulundu.

Ali Tezel, yazısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Bakanlık Müsteşarının, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yozgatlı SGK İl Müdürü Naci Şahin’in cenazesine katılmayışlarına da tepki gösterdi.

Ali Tezel, 12 Nisan tarihli yazısının sonunda, “Türkiye’nin tam ortasına (Sarıkaya’ya) mutlaka gidin” ara başlığı altında şunları kaydetti:

Zekeriya Avşar’ın köşe yazarlığına bir mani mi var?

Soru: Sayın Çiçek, siyasî partilerin Yozgat aday listeleri konusunda mahallî basında birtakım analizler okuyoruz. Siz bu analizleri nasıl değerlendiriyorsunuz? (Ali Faik)

Cevap: Sevgili Ali Faik, mahallî basınımızın güzide temsilcilerinin köşe yazılarını ben de ilgiyle okuyorum. Doğrusu, bu yazılardan hayli istifade ediyorum. Fakat bazılarını okurken nedense zihnimde yazının altında imzası bulunan yazarın değil de, AK Parti eski İl Başkanı Sayın Zekeriya Avşar’ın siması beliriyor.

13 Nisan 2011 Çarşamba

Aday listeleri 12 Haziran için değil Cumhurbaşkanı seçimine yönelik olarak şekillendirildi

Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu, Star gazetesi yazarı Mahir Kaynak ve Taraf gazetesi, partilerin 12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi için belirledikleri aday listelerinin, Cumhurbaşkanı seçimine yönelik olarak şekillendirildiği görüşünde.

Eski MİT Daire Başkanı ve Star gazetesi yazarı Prof. Dr. Mahir Kaynak’a göre, “BDP, sert bir politika izleyerek MHP’nin güçlenmesini ve AKP oylarının azalmasını istemektedir. Aynı zamanda Güneydoğu’da AKP oylarının azalmasını sağlamaya çalışmaktadır.”

“Madalyalarımız Türk Milletine armağan olsun”

Avrupa Halter Şampiyonası bayanlar 53 kilo müsabakasında koparma, silkme ve toplamda altın madalya kazanan Yozgatlı millî haltercimiz Aylin Daşdelen, “TRT Haber” televizyonunun canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, “Bütün madalyalarımızı Türk halkına armağan ediyorum” dedi.

“TRT Haber” kanalı, bu gün canlı olarak yayınlanan “Merkez Haber” programında, Rusya’ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan bayan haltercilerimizi konuk etti.

Bayan Halter Millî Takımı Antrenörü Talat Ünlü’nün, “takımımızın en deneyimli sporcusu ve ablası” diye nitelendirdiği Aylin Daşdelen, düşüncelerini şöyle ifade etti:

AK Parti 4. sıra adayı Akgül: 4-0 alırız

AK Parti Yozgat Milletvekili ve 4’üncü sıra adayı Abdülkadir Akgül, 12 Haziran’da yapılacak olan seçimde Yozgat’ta 4 milletvekilliğini de AK Parti’nin alacağını iddia etti. Akgül, “Boğazlıyan Çağlayan” gazetesine yaptığı değerlendirmede, Yozgat milletvekilleri olarak Yozgat’ın gelişimi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Türkiye gibi Yozgat da adeta şantiyeye döndü” dedi.

Yozgat’ın gururu millî halterci Aylin Daşdelen,
koparma, silkme ve toplamda altınları topladı

Yozgat Yenifakılı babanın şampiyon kızı millî halterci Aylin Daşdelen, Avrupa Halter Şampiyonası’nda 3 dalda altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Halter Şampiyonası bayanlar 53 kiloda yarışan Aylin Daşdelen; koparma, silkme ve toplamda altın madalya kazandı.

Daşdelen, geçen sene de Dünya Halter Şampiyonası’nda 53 kiloda silkme ve toplamda gümüş, koparmada ise bronz madalya kazanarak dünya ikincisi olmuştu.

12 Nisan 2011 Salı

Prof. Dağı: Askerin önünü açmaya çalışıyorlar

Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, ABD Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone ile 12 Eylül darbesi hakkında yaptığı mülâkatta, “Gerçek şu ki, medyada son dönemde başlayan 12 Eylül karşıtı fırtınaya rağmen, darbe hala toplumun geniş kesimlerinde meşru kabul ediliyor” ifadesini kullandı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. İhsan Dağı, Aslı Aydıntaşbaş’ın bu ifadesine tepki gösterdi.

İhsan Dağı, sıkıyönetim mahkemelerinde görev yapmış, 12 Eylül döneminde MHP davası başta olmak üzere birçok siyasi davaya bakmış olan askerî hâkim Ali Fahir Kayacan’ın “12 Eylül yargılamaları bugünden daha adildi” sözüne ve onun bu görüşünü öne çıkaran Hürriyet gazetesine de tepki gösterdi.

İhsan Dağı, “Bu sevda bitmez!” başlıklı yazısında, tepkisini şöyle dile getirdi:

AK Parti, “Yozgat’ta da katliamlar yaşandı” diyen Dengir Mir Mehmet Fırat’ı aday göstermedi

2010’da yılbaşı gecesi Abant Palace Otel’de muhabirlerin soruları üzerine ‘demokratik açılım’ ve ‘Alevi açılımı’nı değerlendirirken, geçmişte Yozgat’ta da ‘katliamlar’ yaşandığını ileri süren AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, liste dışı kaldı.

Dengir Mir Mehmet Fırat, ‘demokratik açılım’ın sadece Kürt vatandaşları ilgilendirmediğini, bunun 72 milyon insanı ilgilendirdiğini ifade ederek, şunları söylemişti: