11 Ağustos 2015 Salı

Şehit Akyol’un cenazesi Yozgat’ta toprağa verildi

Şehid polis Savaş Akyol, dualarla toprağa verildi
Şırnak’ın Silopi ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan Özel Harekât polis memuru Savaş Akyol, memleketi Yozgat’ın Şefaatli İlçesi’nde toprağa verildi.

Şefaatli Devlet Hastanesi morgundan alınan Akyol’un cenazesi, İnceçayır Mahallesi Kelebek Sokak’taki amcası Cahit Akyol’un evine götürüldü. Helâllik alınmasının ardından şehidin naaşı, tören için Cumhuriyet Meydanı’na götürüldü.

İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Avşar, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Ülkenin savunmasını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenliğini temin için ölümü göze alarak görev yapan ve en değerli varlıkları olan canlarını bu uğurda feda eden kahramanların var olduğu bir teşkilatın mensupları olarak birçok şehit verdik. Gerekirse bundan sonra da vermeye hazırız. Vatanın birlik ve bütünlüğünü, milletin dirlik ve düzenini bozarak kaos ortamı yaratmaya çalışanların bu tür eylemleri bizleri asla yıldıramayacaktır.”

Oğlunun tabutuna sarılan anne Gülsever Akyol, “Biz seni damatlığınla görecektik. Al bayraklı tabutta görmeyi istemiyorduk” diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin resmî nikâh işlemlerini yaptığı ve 10 gün sonra düğün yaparak dünya evine girmeye hazırlandığı nişanlısı Fatma Nur Akyol, tören alanına sedyeyle getirildi. Gözyaşlarına hakim olamayan ve fenalaşan Akyol’a sağlıklı ekipleri müdahale etti.

Şehidin kız kardeşi Semanur Akyol da törene Özel Harekât polis üniforması giyerek katıldı.

Şehidin cenazesi, Yeşilyurt Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında defnedildi.

Törene, şehidin yakınları ve akrabalarının yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Celâlettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve vatandaşlar katıldı.

Hiç yorum yok: