24 Temmuz 2015 Cuma

Yozgat, “Sürmeli Şenlikleri”ne hazırlanıyor

Kâzım Arslan
Yozgat Belediye Başkanı Kâzım Arslan, 16. Sürmeli Şenlikleri tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, “. Biz, hiçbir zaman popüler kültürün peşinde gezmeyeceğiz. Yozgat’ın kültür ve sanat şehri olmasını istiyoruz” dedi.
Yozgat merkez ilçedeki en büyük geleneksel şenlik olan ve Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen “Sürmeli Şenlikleri”, bu yıl 3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek olan şenlikler hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen Yozgat Belediye Başkanı Kâzım Arslan, şenlikleri bir “protokol şenliği” olmaktan uzaklaştırıp “halk şenliği” hâline getirdiklerini belirterek, “Bu yıl da yine aynı şekilde protokol kaygısından uzak, halk ile bütünleşmiş şekilde düzenleyeceğiz” dedi.

Sürmeli Şenlikleri’nin tarihini Temmuz ayından Ağustos ayına almalarının sebebini de açıklayan Başkan Arslan, “Özellikle il dışında ve yurt dışında yaşayan hemşehrilerimiz, tatil için memleketlerine geliyorlar. Biz de buraya gelen vatandaşlarımıza güzel bir sosyal hayat sunmak için bu tarihi seçtik” diye konuştu.

Popüler kültürün değil kültür ve sanatın peşindeyiz

Şenlik süresince gündüz programlarında Yozgat’ın yerel kültürünü tanıtan çeşitli yarışmalar düzenleyeceklerini ve yerel ürünlerinin tanıtımını yapacaklarını belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akşam programları ise genelde eğlenceye yönelik olacak. Biz, hiçbir zaman popüler kültürün peşinde gezmeyeceğiz. Yozgat’ın kültür ve sanat şehri olmasını istiyoruz. Yaptığımız çalışmaları da bu yönde yapıp Yozgat’a gerçek manâda kültür ve sanatımızı getirmiş olacağız. Şenliklerimizde doyurucu bir program hazırlandı. Bunun için de özellikle devlet kurumları ve belediyelerimizin kültürel faaliyetlerinden istifade ediyoruz. Bütün bölgelerimizin kültürlerini şenlik süresince şehrimizde göreceğiz. Bütün halkımızı şenliklerimize şimdiden davet ediyorum.”

Başkan Arslan, Sürmeli Şenlikleri kapsamında bir de toplu sünnet şöleni hazırladıklarını hatırlattı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: