24 Temmuz 2015 Cuma

Toptancı hali projesi amacına uygun değil ama ihtiyaca binaen bir ay içerisinde açılacak

Başkan Arslan: Amacına uygun yeni bir hal yapımı için ihaleye çıkacağız
Yozgat Belediye Başkanı Kâzım Arslan, Başkanlığı devralmadan önceki dönemde pazarcı esnafı için hazırlanmış olan toptancı halinin projesinin amacına uygun olmadığını, ancak bir ihtiyaç olması sebebiyle projenin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını ve bir ay içerisinde hizmete sunulacağını söyledi. Arslan, yeni bir hal ve kapalı Pazar alanı için ayrıca hazırlık yaptıklarını bildirdi.

Yozgat’ta toptancı halinin olmamasından dolayı pazarcı esnafının sıkıntı yaşadığını dile getiren Başkan Kâzım Arslan, “Bizim dönemimizden önce toptancı hali için bir proje hazırlanmış ve hal inşaatı tamamlanmıştır. Yapılan bu proje, normal şartlarda toptancı haline uygun değildir. Ancak biz buranın bir an önce tamamlanıp teslim edilmesi yönünde çalışma yaptık ve bir ay içerisinde hizmete açılacak” dedi.

Yeni bir toptancı hali için de proje hazırladıklarını ifade eden Arslan, şu açıklamada bulundu:
“Şehrimizde yaklaşık 10 sebze ve meyve toptancısı var. Bunlar, şehir merkezinde çalışıyor. Ancak kamyonların girip çıkması, kasaların dışarıda tutulup çirkin görüntü oluşturması, bu toptancıların şehir dışına çıkmasını gerektirmektedir. Bizden önce yapılan projemiz tamamlandı ve burada 25 iş yeri bulunmaktadır. Toptancılarımız yapılan dükkânların küçük olduğundan şikâyetçiler. Biz de her toptancıya yeteri kadar dükkân vereceğiz. Yeni ve standartlara uygun toptancı halimizi yaptığımızda ise burası depo olarak kullanılacak.”

Başkan Arslan, kapalı sebze pazarı için de çalışmaların devam ettiğini ve ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Hiç yorum yok: