30 Temmuz 2015 Perşembe

Bahçeli Yozgat’ta konuştu:
Çözüm süreci biterse koalisyonda yer alabiliriz

Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat’ta düzenlenen Genişletilmiş İl İstişare Toplantısında yaptığı konuşmada, MHP’nin muhtemel bir koalisyon hükümetinde yer alıp almayacağına dair görüşünü de dile getirdi.

Bahçeli, “çözüm süreci”ne tamamen son verilmesi ve daha önce açıkladığı şartların yerine getirilmesi hâlinde, “Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarız” dedi.

MHP Yozgat İl Teşkilatı’nın Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla, Yimpaş AVM’de yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Ethem Sedef, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri’ni değerlendirdi.

Sedef: Yozgat’ta oylarımızı % 42 oranında artırdık

Sedef, 2011 seçimlerinde 46 bin 901 olan oy sayılarını 7 Haziran 2015 seçimlerinde  66 bin 914’lere çıkartarak % 42 oranında bir artış sağladıklarını kaydetti.

Sedef, “Sayın Genel Başkanım, Yozgat sizinle birlikte yürümeye kararlı ve azimlidir. Ülkücü hareketi tek başına iktidara taşımanız için arkanızdayız” dedi.

Bahçeli: Çözüm süreci biterse koalisyonda yer alabiliriz

Daha sonra kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yozgat, siyasî tarihimizde bize her zaman destek veren il olmuştur. Her zaman partimize milletvekilleri ve belediye başkanları verdiler. Seçimden sonra teşekkür amacıyla sizlerin ziyaretine geldim” dedi.

Koalisyon konusunda ilkelerinden kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirten Bahçeli, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin kesinlikle değişmesini istemediklerini söyledi. Bahçeli, şöyle konuştu:

“AK Parti, koalisyonda bizim şartlarımızı kabul ediyorsa biz varız. Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmesini kesinlikle istemiyoruz. Bölgesel bölünmeye razı olmayız. Bu milletin adı Türk’tür, devletin adı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Dilimiz Türkçe’dir, Başkentimiz Ankara’dır. Bu maddelerden kesinlikle taviz veremeyiz. Bizim dışımızda koalisyon kurmak istiyorlarsa biz, ana muhalefet partisi oluruz. İsterlerse AKP-CHP-HDP bir araya gelerek koalisyon kursunlar. Bu şekilde 470 milletvekiline ulaşıyorlar. Bu durumda gerekli çoğunluğa da sahip oluyorlar ve istedikleri yasayı çıkartabilecek ve gerekirse anayasayı değiştirebilecekler.”

Bahçeli, “çözüm süreci”ne tamamen son verilmesi ve daha önce açıkladığı şartların yerine getirilmesi hâlinde, “Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarız” dedi.

Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı’na MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, eski Yozgat Milletvekili Ahmet Ersoy, Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Denizli Milletvekili Emin Ayhan, Eskişehir Milletvekili Musa Demirel, İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Kırşehir Milletvekili Mehmet Dağoğlu, Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Yozgat İl Teşkilatı mensupları ve partililer katıldı.

Şehit ailesini ziyaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat’ta Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’nın döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Hiç yorum yok: