10 Şubat 2015 Salı

Kadışehri’nin ekolojik oyuncakları dışa açılırken ilçenin kaz üretim merkezi olması projesi doğdu

Hasankeyf Kaymakamlığı ile anlaşmaya varıldı
Yozgat’ın Kadışehri Kaymakamı Ali doğan, Ekolojik Oyuncak Atölyesi’nde üretilen oyuncakların pazarlanması ve satışına dair görüşmelerde bulunmak üzere 6 Şubat’ta Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut ile birlikte çıktığı Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Mardin ve Siirt turunu tamamladı.

Kaymakam Ali Doğan, Hasankeyf Kaymakamlığı ile anlaşmaya vardıklarını, Metro Gastro dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ile görüşmeleri sonucunda da, ilçenin bir kaz üretim merkezi hâline gelebileceği umudu belirdiğini ifade etti.

İlçe ekonomisi için 5 günlük oyuncak turu

Siirt'te kök boya denemeleri
Kaymakam Ali Doğan, dönem arkadaşı Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca ile anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Kaymakam Doğan, Siirt’te Baykan, Şirvan, Hasankeyf ve Kurtalan Kaymakamlarını da ziyaret ederek ekolojik oyuncakları kök boya ile boyama sonuçlarını değerlendirdiklerini kaydetti. Doğan, “Çalışma olumlu sonuçlanırsa ilk kez ahşap üzerine kök boya kullanılmış olacak” dedi.

Kadışehri kaz üretim merkezi hâline gelebilir

Kazlar ilçenin yeni umudu 
Kadışehri Kaymakamı Ali doğan, Hasankeyf’te Metro Gastro dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras ve ekibi ile tanıştıklarını da belirterek, ilçe ekonomisine katkı sağlayacak bir projenin doğuşunu şöyle dile getirdi:

“Kendilerine ilçemizdeki kaz ve kaz pilavından bahsettik; çok ilgi gösterdiler. Onların rehberliğinde kazı ticarî bir ürün hâline getirme konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Çalışma sonunda ilçemiz, kaz üretimi ve satışı konusunda önemli bir merkez hâline gelebilir.”
(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: