24 Aralık 2013 Salı

Osman Turhan, Zaman gazetesinden istifa etti

Osman Turhan'ın bir karikatürü
22 Aralık’ta twitter hesabında Fethullah Gülen’in bedduasına tepki olarak “#Beddua yakışmadı” hashtag’ini paylaşan Zaman gazetesi karikatüristi ve illüstratörü Osman Turhan, bu gün twitter’dan yayınladığı mesajında, Zaman gazetesinden istifa ettiğini duyurdu.

Osman Turhan, “Zaman Gazetesi ile yollar ayrıldı. İstifa sebebim son günlerde yaşananlar hakkındaki fikir uyuşmazlığıdır. Hayırlısı olsun.” diye yazdı.

Osman Turhan kimdir?

1976’da Mersin’in Mut ilçesinde doğan Osman Turhan, 1994’te başladığı Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü 1998’de birincilikle tamamlamış, daha sonra Gaziantep’te askerlik görevini yapmıştır. Buradaki birliğinde ‘Asker ve Anne’ konulu sergi açmıştır. Ulusal ve uluslar arası platformlarda sergilenmiş çalışmaları olan Turhan, birçok ödül almıştır. Çizgiofisi adındaki atölyesinde çalışmaktadır. Zaman gazetesinde (istifasına kadar), karikatürlerinin yanı sıra yorum sayfasındaki yazıları desenleriyle resimledi. Gezgin dergisinin son sayfasına da Şehrengiz isminde çizgiler hazırladı. Çocukların dünyasına hitap eden illüstrasyonlar konusunda Türkiye de önemli isimlerdendir. Lisân-ı Hâl ve Türkofobi adında “Çizgi Albüm” türünde yayımlanmış iki eseri bulunmaktadır.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: