24 Aralık 2013 Salı

“Makul Adam” Hüseyin Gülerce’den
6 maddede yangını söndürme önerileri

Hüseyin Gülerce
Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, AK Parti Hükümeti ile “Cemaat” arasında yaşanan gerilimin ortadan kaldırılması için twitter’da önerilerde bulundu.

Gülerce, çözüm yolunun açılması ve anlaşma sağlanması için  2 ayrı başlık altında 3’er maddelik toplam 6 öneride bulundu.

Gülerce, “Büyük yangın var” dedikten sonra şunları yazdı:

1. Yangına benzin değil su dökmeli
2. Yangını söndürmeye çalışanlara yol açmalı
3. ‘Kim başlattı?’ tartışmasına girmemeli...

Allah (CC) buyuruyor: Kötülükleri iyilik ile savınız. Göreceksiniz ki, düşman bildikleriniz sımsıcak bir dost oluvermiş. ( Fussilet, ayet 34) İyiliğe iyilik, her kişinin işi. Kötülüğe iyilik er kişinin işi...

Üç esasta ittifak olmalı:

1. Yolsuzlukların üstü örtülmemeli
2. Bürokrasi, paralel devlet kuramaz, sivil vesayet kurulamaz.
3. Bürokraside liyakat asıl olmalı. “Bizden” - “Bizden olmayan” ayırımı yapılmamalı... Hukukun üstünlüğü esas alınmalı. Hukuk dışına çıkılmamalı.

Hüseyin Gülerce, “Akil Adamlar Heyeti”nin oluşturulması sürecinde kendisinin de adının geçmesi dolayısıyla bir televizyon programında görüşünün sorulması üzerine, kendisine böyle bir teklif gelmediğini, gelse de kabul etmeyeceğini belirterek, “Akil Adam” değil “Makul Adam” olmayı tercih edeceğini söylemişti.

Hüseyin Gülerce, pazar günleri Beyaz TV’de yayınlanan “Ortak Akıl” programında sık sık bazı mihrakların “Erdoğan gitsin AK Parti kalsın” formülü üzerinde çalıştıklarını hatırlatarak, makul çözümler üretilmesi tavsiyesinde bulunuyordu.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: