13 Mayıs 2013 Pazartesi

Yozgat Basınından milletvekillerine: Böyle bir çalışma yoksa bile yapılması için gayret gösterilmeli

Yozgat, askerî birliğini geri istiyor
8 Mayıs 2013 tarihinde Bugün gazetesinde yayınlanan “Acemi birlikleri taşraya taşınıyor” başlıklı haberin yerel basına taşınmasının ardından Yozgat kamuoyu, öncelikli olarak 1974 yılında Yozgat’tan ayrılan acemi birliğinin Yozgat’a tekrar getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu tepkiler üzerine, AK Parti Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal ile Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, henüz böyle bir çalışmanın olmadığını söylediler.

Yozgat basını ise, yayınladığı yorumlarda, acemi birliğinin, Yozgat’ın kaybedilmiş bir hakkı olduğunu ifade ederek, böyle bir çalışma yoksa bile yapılması gerektiğini dile getirdi. İşte Yozgat basınında bu konuda kaleme alınan yorumlar:

Kayhan: İşin peşi bırakılmamalı

“İleri” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan, “Her şey ortada” başlıklı yazısında, yıllardır ‘acemi birliği Yozgat için bacasız bir fabrikadır, Yozgat ekonomisi açısından çok büyük bir yatırımdır’ diye yazdıklarını hatırlattı. Kayhan, basında yer alan “Acemi birlikleri taşraya taşınıyor” haberinden Yozgat adına şu mesajı aldığını kaydetti: “Siz de nüfuzunuzu kullanın, adınızı bu listeye yazdırın. Ama takip etmeyi unutmayın, baskı yapın, peşini bırakmayın...”

Kayhan, şu uyarıda bulundu:

“Yozgat bundan sonra böylesine büyük bir siyasî gücü aynı anda, aynı dönemde elinde bulunduramayacak. Nasıl ki dün, Yozgat’tan çekip götürülen acemi birliğinin arkasından baka kalanlar bugün ‘vah, tüh’ diyorlarsa, bir kaç yıl sonra da bu gün ellerinde bulunan siyasî gücü memleketlerinin menfaatine kullanmayanlar aynı duyguları yaşayacaklar.”

Yılmaz: Birlik gelirse, AK Parti’ye oy vermeyen çarpılır

İleri gazetesinin Haber Müdürü Tarık Yılmaz da, “AK Parti’nin Yozgat imtihanı” başlıklı yazısında, Yozgat’a üniversite kurulması için ortak tavır sergilenmesinden bu yana Yozgat’ın ilk kez ‘acemi birliği’ konusunda bir bütün hâlinde sesini yükselttiğine dikkat çekti.

Yılmaz, “Bu gün ‘Hayır efendim, öyle bir şey yok’ denilse dahi, madem gündeme geldi konuşan diller, fikir üreten beyinler, Yozgat için atan kalpler durmamalı. Fırsat bu fırsat… Sıcağı sıcağına bitirelim şu işi, Yozgatlı ortaya koyduğu haklı refleksin, haklı isteğin peşini bırakmamalı” tavsiyesinde bulundu.

Kamuoyundaki ortak tepkinin AK Partili yöneticiler tarafından ‘son bir haftada aleyhte yapılan propagandanın tutmuş hâli’ olarak görmemelerini de isteyen Yılmaz, getirilen hizmetlere ilâve olarak Yozgat’a bir de acemi birliğinin getirilmesi hâlinde ‘AK Parti’ye oy vermeyenlerin çarpılacağını’ ifade etti. Yılmaz, “Bu önemli imtihandan AK Parti geçerse Yozgat’la birlikte AK Parti de büyür” dedi.

Çelikkaya: Kamuoyunun hassasiyeti Başbakan’a iletilmeli

İleri’nin Yazı İşleri Müdürü Seyfi Çelikkaya da, “Fıkra bildik” başlıklı yazısında, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal’ın, basında yer alan haberin doğru olmadığını söylediklerini hatırlattıktan sonra, şu soruyu sordu:

“Şimdi Nasrettin Hoca misali sormak lâzım; ‘yatırım programında bulunmayan havaalanının, araştırma hastanesinin temelinin bu yıl atılacağına inanıyorsun, ‘Bakan söz verdi’ diyorsun da, Millî Savunma Bakanı’nın söylemini referans olarak kabul edip, acemi birliğinin gelme ihtimaline neden inanmıyorsun?”

Çelikkaya, Yozgat Milletvekillerine şu tavsiyede bulundu:

“Bundan sonrası için Milletvekilleri ‘Yok öyle bir şey’ diyerek savunma reflekslerini geliştirmek yerine, konunun takipçisi olmak durumundalar. Komuoyunun konuya ilişkin hassasiyetini Bakanlığa ve Başbakan’a ilettiklerinde durumun en azından değerlendirilmeye alınıp, Yozgat insanının talep ve arzularının gerçekleşmesi noktasında gerekli adımlar atılacaktır, umudundayım.”

Yılmaz: Devlet, emanetini Yozgat’a iade etmelidir

“Yozgat Hakimiyet” gazetesi yazarı Yusuf Kenan Yılmaz da, “Devlet emanetini Yozgat’a iade etmelidir” başlıklı yazısında, geçmiş yıllarda Yozgat’ta bulunan 6. Jandarma Er Eğitim Alayı’nın Yozgat ekonomisi bakımından önemini özetledikten sonra, 2 yıl önce Başbakan Erdoğan Yozgat’a geldiğinde “Yozgat Hakimiyet” olarak “Tugayımızı istiyoruz” manşetiyle çıktıklarını ve imza kampanyası başlattıklarını hatırlattı.

“O gün, Yozgat’ta hiç kimseden tık çıkmadı. Sivil toplum uyudu. Sadece Şoförler odası bu çabamıza destek verdi” diyen Yılmaz, şimdi sivil toplumun bu işe sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kalabalık: Yoksa bile olması için gayret gösterin

“Yozgat Hakimiyet” gazetesi yazarı Orhan Kalabalık ise, “AK Parti Yozgat’a acemi birliğini istemiyor mu?” başlıklı yazısında, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in, bu konuda basında yer aldığı şekliyle herhangi bir çalışma yürütülmediğine dair açıklamada bulunduğunu belirttikten sonra, Başer’e şöyle seslendi:

“Sayın Başer, farz edin böyle bir şey yoksa, olması için gayret gösterin”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: