15 Nisan 2013 Pazartesi

MHP Yozgat Milletvekili Durmaz, Bodrum Konacık’ta cemevinin temel atma törenine katıldı

Konacık Cemevi temel atma töreni
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Muğla’nın Bodrum İlçesi Konacık Beldesi’nde yapılacak ilk cemevinin temel atma törenine katıldı.

“Âkil insanlar” heyetinde yer alan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, törende yaptığı konuşmada, “Sünniler cemevinde Alevilerin İslâm’ı nasıl algıladıklarına tanıklık edecek. Aleviler de temel haklarından birisini burada icra etme olanağına kavuşacak. Bu yüzden bugün inanç özgürlüğü bayramı” dedi.

MHP ağırlıklı katılım

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Beldesi’nde yapılacak ilk cemevinin temeli törenle atıldı.

Konacık Belediyesi ve Cem Vakfı Bodrum Şubesi tarafından yaptırılacak cemevinin temel atma törenine, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Konacık Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Tosun, MHP’li Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi ile Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın ve Cem Vakfı Bodrum Şubesi Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu katıldı.

Prof.Dr. Doğan, ‘Dünyanın gözbebeği’ olarak nitelendirdiği Bodrum’da temeli atılan cemevinin farklı bir nitelik kazanacağını belirterek, “Sünniler cemevinde Alevilerin İslâm’ı nasıl algıladıklarına tanıklık edecek. Aleviler de temel haklarından birisini burada icra etme olanağına kavuşacak. Bu yüzden bugün inanç özgürlüğü bayramı” dedi.

Muhabirlerin sorularını da cevaplayan Prof.Doğan, akil insanların Doğu Anadolu grubu içinde kendi istekleriyle yer aldıklarını belirterek, “Yurttaşların barış süreciyle ilgili düşüncelerini bir rapor hâlinde hükümete sunmaya çalışacağız. Akil insanlar, halkın aydınlatılması meselesini kendilerine dert edindi; ama hükümetin de bizlere destek olması gerekir. Siyasî partilerle görüşüp hükümetin barış sürecini başlatması gerekir” diye konuştu.

Yemekhane, kesimhane, morg, soğukhava deposu, cem alanı, dede odası ve kütüphanenin yer ayacağı cemevinin temel atma töreninin ardından Selçuk Cemevi Müzik Grubu türküler söyledi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sadir Durmaz ile ilgili 390182390 tane haber çıkıyor sen gidip aradan Cem Evi haberini seçiyorsun, o da yetmezmiş gibi Sadir yerine Sadri yazıyorsun. Sözde Yozgat Muhabir, bildiğin AKP muhabir.

Sürur Öztürk dedi ki...

Okuyucumuzun dikkatine: Sayın Sadir Durmaz'ın cemevi temel atma törenine katıldığına dair haberi neden maksatlı bir haber olarak algılıyorsunuz? Sizce bu kötü bir şey midir?