15 Nisan 2013 Pazartesi

Bahçeli Kutlu Doğum Haftası’nda konuştu:
Üstünlük ırkla, mezheple, soyla değil takva iledir

Erdoğan - Kılıçdaroğlu - Bahçeli
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katılan siyasî parti liderleri, ırkçılık karşıtı mesajlar verdiler.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kevser Suresi’ni okuduktan sonra, “Kevser Suresi, ırkçılığın kesin reddidir. Kevser Suresi, asabiyetin reddidir. Her gün namazlarımızda okuduğumuz Kevser Suresi, soy üstünlüğü iddia edenlere, asalet taslayanlara, kendisini diğerinden üstün görenlere Rabbimizin verdiği kesin ihtardır” dedi.

Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da, insanların Hazreti Adem’den bu yana kıyamete kadar da kendi doğacağı memleketi, anasını, babasını, rengini, dilini, cinsiyetini, aklını, boyunu posunu seçme hakkı olmadığını, bunların tamamını Allah’ın takdir ettiğinin altını çizdi. Bozdağ, “Allah’ın takdir ettiği, kazanmak için insanın hiçbir emek sarf etmediği bir konuda insanların birbiriyle rekabet içerisine girme ihtimaline binaen Cenab-ı Allah’ın, ‘Sizi tanışın diye kabilelere, kavimlere, soylara, boylara ayırdık. Sakın ha buradan bir üstünlük davasına girmeyin, onun ölçüsü takvadır’ diye buyurduğunu hatırlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “Biliyoruz ki, üstünlük ırka, mezhebe, soya göre belirlenmemiştir. (…) Tereddütsüz iman ettiğimiz gerçek şudur ki, Allah katındaki üstünlük takvadadır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Hz. Muhammed’in, insanların, bir tarağın dişleri gibi eşit olduğunu, kimsenin kimseden üstün olamayacağını bütün kâinata duyurduğunu hatırlattı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: