23 Nisan 2013 Salı

Çocuk Meclisi üyeleri mazbatalarını aldılar

Çocuklar şehrin sorunlarına çözüm üretcekler
Yozgat’ta demokrasi kültürünü geliştirmek amacıyla Yozgat Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Meclisi’nin üyelerine, düzenlenen törenle mazbataları verildi.

Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi Düğün Salonu’nda düzenlenen törene, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, törende yaptığı konuşmada, çocuklardan oluşan meclis üyelerinin kentte gördükleri eksiklikleri ve isteklerinin çözümü için projeler hazırlayacaklarını söyledi.

Çocuk Meclisi’nin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da Yozgat’a katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Başer, şunları söyledi:

“Çünkü hiç kirlenmemiş zihinlerle, beyinlerle sevgili yavrularımız, bizlere proje üretecekler. Değişik zamanlarda değişik günlerde toplanarak o beldenin o yörenin eksiklikleri ile ilgili çalışmalarda bulunacaklar. Çocuklarımız, seçim çalışmalarında oyun parkı ve oyun alanlarının kurulması yönünde taahhütlerde bulundular. Bunlar çocuklarımızın şehrin gelişmesine ve kendi isteklerine yönelik çalışmaların bir göstergesi olacak. Çocuk Meclisi’ne şu anda 26 asil, 26 yedek üye seçildi. Önümüzdeki günlerde bu 26 asil üyemiz, kendi arasında başkan adayını belirleyerek çalışmalara başlayacaklar.”

İl Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş da, geleceğin teminatı olan çocuklara gereken önemin verilmesi ve şimdiden onlara güvenilmesi gerektiğini söyledi

AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz ise, belediyelerin sadece şehrin alt yapı ve üst yapı işleriyle uğraşan bir hizmet kurumu olmadığını, yaptıkları sosyal ve kültürel çalışmalarla geleceğin teminatı olan çocuklara yönelik bu tür etkinlikler düzenlemesinin örnek bir çalışma olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından çocuklara mazbataları verildi.

Hiç yorum yok: